Jakie zaswiadczemia- zgody trzeba miec ?
Czy musza byc potwierdzone notarialnie?
Z gory dziekuje za pomoc :)
Chyba nie da rady bez opiekuna, ale próbuj. Jeszcze zależy gdzie ma lecieć.
Ja lecialem do USA w wieku 13 lat i nie potrzebowalem niczego. Miałem otrzymac jakas pomoc po wyladowaniu ale jakos sam wyszedlem, znalazlem bagaz, zapytalem jakiegos czarnuszka ktory mi wskazal ktoredy do wyjscia i wszystko;) Bylo to jednak juz ladne pare lat temu wiec moglo sie cos pozmieniac.
Wiem ze moze leciec sam Linie lotnicze mowia ze moze podrozowac sam ale na odprawie w Anglii ponoc wolaja zgode na samodzielna podroz
Nie wiem jak ma to wygladac i czy to a byc zatwierdzone notarialnie........
PL LOT przewozi 12-letnie dzieci jak osoby dorosłe - bez opieki pokładowej, bez osoby towarzyszącej. WizzAir - od 14 lat samodzielnie przewozi dzieci. Reszta tanich z Polski - minimum 16 lat albo osoba towarzysząca.
Wiadomości nieco starawe (sprzed 4 lat), więc najlepiej sprawdzić na stronach przewoźnika.
Gdy ja bratanice odbieralam trzeba było podać swoje dane, bo brat zaznaczył kto odbiera ją na Okęciu.
15 latek może podróżować sam, żadne zgody i inne świstki nie potrzebne. https://wizzair.com/pl-PL/useful_information/booking_children
Różni przewoźnicy mają różne zasady.
W sumie mie chodzi o linie tylko o odprawe w Anglii ....
Mojej corki nie chcieli wyposcic z lotniska bez zgody
Lecieć sam może już 13 latek ale tak jak piszesz,może być ciężko z odprawą...w Anglii
Wie ktos cos?Jakie swistki na odprawe w Anglii dla malolata ?