12 23 a jaki masz zawód ?
Czy ty na e rozumiesz, jak to działa? To nie może adto wybiera przedsiębiorstwo tylko przedsiębiorca wybiera miasto. Najwięcej mają do powiedzenia ci co ledwo gimnazjum skończyli czyli bez zawodu lub mgr socjologii.
To dlaczego według Ciebie nie wybieraja Ostrowca?
Przecież wybrali, ale nie zgłosili się chętni do pracy. Przedsiębiorca zwinął się do pobliskiego miasta.
Przedsiębiorca przekracza progi na Iłżeckiej i ....... jedzie dalej.
Gdzie w Ostrowcu płaca 4000 koła ? To ide dzis . Tyle co w Warszawie placa .
Dokładnie. Pewnie ten gość to jakiś kolega albo pracownik prezydenta i pisze tylko żeby wychwalać ŁOstrowiec przez wyborami. Ja w stolicy zasuwam i mam ledwo 3300 na rękę.
Dlatego ze ty zarabiasz 33000 w Warszawie to uważasz ze w Ostrowcu nie można więcej?Nie bądź śmieszny .
w spółkach na hucie zarabia sie od 3-4 tysięcy, nie róbcie lamentu ale trzeba miec konkretny zawód.
Gdzie się zarabia tyle a w firmach branźy metalowej na terenie starej huty
I to niby sa dobre pieniadze? 3-4 tys za ciezka prace? Bo raczej to nie chodzi o prace 8 godzin przed komputerem z kawka.
4 koła na rękę to dużo? Wystarczy dowolny zawód mieć w ręku by tyle zarabiać. W stolicy za 3300? Sprzątaczka lepiej tam zarabia, no ale ona ma fach. To co tym tam robisz, gruz wynosisz z budowy czy jesteś operatorem koparki ręcznej model łopata? Też chyba nie. Mamy najniższe bezrobocie w historii Polski, nie wiem kim trzeba być by roboty dziś nie mieć, ja mam podstawowe wykształcenie i poniżej 8 tys. w Ostrowcu nie schodzę, no ale ja umiem płytki kłaść.
Ponizej 8 tys nie schodzisz, ale zapomniales dodac ze pracujesz 10 godzin na dobe i 7 dni w tygodniu. A do tego pewnie kladziesz te plytki na lewo, bez faktury, podatkow i skladek. Poza tym - nie kazdy chce i moze byc zwyklym robotnikiem/fizolem, bo formalnie ukladajac plytki tym jestes. A na sam koniec - internet wszystko przyjmie. W internecie mozna byc krolem swiata i zarabiac 20 kola miesiecznie w pracy lzejszej od lezenia.
No ciekawe, pracowałem na hucie jeszcze dwa lata temu i miałem bez nadgodzin 2,5 tysiąca na rękę. Ponad trójkę to się miało jak brało się ze 3 nocki w tygodniu i jeszcze nadgodziny.
Gość Dziś, 15:43
"spółki na hucie" mozesz wyjasnic co to za twory? czy te spolki maja jakies nazwy czy to po prostu spolki widmo
No widzisz to było 2 lata temu
Pewnie i tak by nie dostali pozwoleń ze starostwa.
3300 zarobisz w Hutniku pod nowym zakładem ,ale za dwa mies.jak pon raczy ci jeszcze wypłacić w terminie.