Bycie urzędnikiem to bycie szczęściarzem, mimo odpowiednich dokumentów, wykształcenia jest trudno się dostać na jakiekolwiek stanowisko w naszych urzędach. Tymczasem otrzymują trzynastą pensję, gdyby nam dano taki przywilej i taką pracę...
Powinno być równo uprawnienie... NIKT ALBO WSZYSCY
Wątek założony po to ,by zasiać kolejne ziarno zazdrości.Ludzie ,zacznijcie sie więcej uśmiechać i być życzliwszymi wobec siebie i innych.
a niech mają, ale w Was zawiści
Zamiast wnioskować o 13-ki dla wszystkich zatrudnionych, założyciel wątku domaga się ich odebrania tym, którzy je dostają. Co za mentalność! A ja nie chcę nikomu odbierać, ja życzę autorowi wątku , żeby dostawał 13-kę. Co mi z tego przyjdzie, że ktoś nie będzie miał.
każdy pracodawca może ustanowić dodatkowe wynagrodzenie roczne w formie tzw. trzynastki.
Dlaczego w miarę godne wynagrodzenie nazywane jest przywilejem? Ten neoliberalny bełkot przesiąkł wielu do mózgownic. Zapytajcie lepiej, jak sprawiedliwiej dzielić wypracowane zyski. Zapytajcie swoich pracodawców o to. I nie mam na myśli małych firm, firemek właściwie, tylko te uprzywilejowane molochy, transferujące zyski do central i kieszeni właścicieli/akcjonariuszy/prezesów. Jakim cudem otrzymują oni od władzy ustawodawczej takie możliwości? A potem wychodzi na to, że 1% ludzkości posiada tyle, co pozostałe 99%.