"co prawda nie był internowany, ale był wybitnym opozycjonistą"
Wszystkim którzy mają wątpliwości co do oceny stanu wojennego i jego twórcy Jaruzelskiego polecam wszystkim film pt. "Towarzysz generał idzie na wojnę" .
Filmu tego nie zobaczycie nigdy w rządowych telewizjach.
A film po prostu trzeba zobaczyć.
Film demaskuje kłamstwa którymi karmią nas UBeckie media , które wmawiają nam że stan wojenny był koniecznością bo ZSRR miał nas rzekomo najechać.
Po prostu każdy powinien zobaczyć ten film .
"Towarzysz generał idzie na wojnę".
Film dołączony do Gazety Polskiej z tego tygodnia. Gorąco polecam.
Warto znać prawdę.
Jak kazda produkcja polecana przez to medium pelen "zetelnosci i guralskiej prawdy no 3". Szkoda czasu. A co do Rosjan, oni u nas byli, wiec nie musieli najezdzac, co najwyzej wyjezdzac z koszar.
Uważam, że wtedy było to najlepsze rozwiązanie, tzw mniejsze zło. Gdyby nie stan wojenny byłaby jeszcze większa masakra.
13 grudnia staliśmy tam gdzie trzeba było, nie siedzieliśmy pod pierzyną jak ci wszyscy dzisiejsi wielcy bohaterowie
Nie chcemy powtórki z rozrywki grudniowej. Bronimy demokracji
poproś panią Merkel niech interweniuje ,poczekajcie niedługo wejdą obce wojska gdyż demokracja jest zagrożona podobnie jak na Ukrainie Syrii Iraku i Libii ;-)
Od kiedy demokracja to dyktatura mniejszości?
No jeszcze tego by brakowało, żeby marionetka strugała cesarza...
Laura coraz bardziej Twoja wartość wzrasta - zdobyłaś poziom już tak dość dojrzały,a zarazem serdecznie miły i łagodny. Każda Twoja wypowiedz to dar losu od matki która daje radość życia, broni przed niegodziwością która dzisiaj szaleje.
Pozdrawiam.
Ja akurat pisałem o dyktaturze mniejszości, do której najwyraźniej należysz... Nie podoba się, to już córka Kopacz powiedziała przed wyborami jakie jest na to lekarstwo. Jak po było u władzy to każdego można było obrażać tylko nie po bo to oni rządzili. Jak teraz pis u władzy, to nie wolno obrażać nikogo, ale pis obrażać wolno bo jest u władzy... Taką kierujecie się logiką, co pokazuje waszą hipokryzję. Ja tam żadnej ze wspomnianych przeze mnie partii nie popieram, ale w przeciwieństwie do masy idiotów wiem co tak na prawdę oznacza demokracja i widzę, że prawdziwej demokracji to my w Polsce nie mamy. Jednak jeśli mam porównać rządy pis i po to jednak bliżej pisowi do demokracji, ponieważ po wykorzystywało prawo dla własnych korzyści, natomiast pis nawet jeśli łamie prawo, to większy w tym ma interes społeczeństwo niż za rządów po...
Sylwester, mam nadzieję, że to ironia odnośnie Laury.A jeśli chodzi o stan wojenny, to każdy rozumny Polak wie,czym mogło się to skończyć dla nas.Wojska radzieckie już czekały gotowe na granicy naszego kraju do interwencji zbrojnej.
I dlatego najgłośniej krzyczą ci, którzy wtedy siedzieli u mamusi pod pierzyną