A ja pytam.Po co to było? Czy teraz jest lepiej? Bezrobocie, nasi na wyspach i wszędzie, tylko nie w polsce, Ostrowiec pada. Po co to było? Te strajki, wzniosłe hasła.
maniek..a np.po to abyś dziś mógł mieć dostęp do internetu lub możliwość wyjazdu gdzie praktycznie chcesz,albo zakup mandarynki w zimie i...masa czekolady
Cóż byłem wtedy dzieckiem ,nie było bajki tego dnia .Ciekawostka z reala to kolejne banany po tym okresie zobaczyłem ładnych kilka lat potem w sklepie tu jak jest wejście do parku nie mogłem się nadziwić ,że mogę kupić ile chce tych poczerniałych bananów :) .Podobne uczucie było gdy zobaczyłem w górach sklep firmowy Wedla i mnóstwo czekolad to było trochę jak magia :) .To były dziwne czasy ,milicjant mógł bez powodu przylać blondyną w łeb ,wszędzie byli uprzejmie donoszący ,gdy słuchano radia kazano nam wychodzić .
Na pewno człowiek czuł się bezpieczniejszy idąc w nocy ,zawsze były paczki na święta dla dzieci ,te z Huty były zazwyczaj lepsze .
Dobrze ,że ustrój się zmienił tylko mentalność władzy nie bardzo i chyba każdy inaczej sobie wyobrażał te przemiany to nie tak miało wyglądać .
Najgorsze jest to ,że Ci co kiedyś mordowali otrzymują nadal wysokie emerytury i śmieją się w twarz swoim ofiarom .
i to własnie o tym nie powinno się zapomninać, bez względu na grubość pierzyny- w domu, czy internacie.To właśnie młodym trzeba więcej uświadomić, nie ośmieszać temat.
swietuj więc same sukcesy..np. o Kłuszynie słyszałeś?3 maja tez sie łapie..
Popieram gościu 16:31, też tęsknię za tamtymi czasami. Człowiek przynajmniej nie martwił się o jutro a kombinować to teraz trzeba tak samo jak i wtedy.
A nie żal Ci "Laura" matek ,żon i dzieci które były ofiarami jego działań,całe zło tego kraju to partie"długonosych drewnianych chłopczyków"gadających bzdety z trybun sejmowych a nie mających odwagi wprowadzić ustawy dekomunizacyjnej,dlaczego można tylko się domyślać, patrząc na "Czerwony Ostrowiec"który może być przykładem jak dobrze być starym partyjnym wyjadaczem.Czas pokazał o ile Ś.P.Vaclav Havel przerósł naszych "bojowników o wolność" dzięki którym coraz więcej młodych ludzi współczuje generałowi a nie jego ofiarom.
Laura, a Ty przypadkiem do PRON-u nie należałaś w tamtym okresie? Bo z Twoich mdłych wypowiedzi tak wynika.
ja nie wiem czy on to robi żeby być w mediach ,to media bardziej latają za nim np.Jarek puścił bąk na wschodnią stronę i już w TVN 24 mądre głowy zaczynają gadać że przez tego bąka chciał wypowiedzieć wojnę Rosji a gości Radia ZET p.Olejnik stwierdzi że miał zamiar tych Rosjan gazem podobnie jak w Japonii jakaś sekta , ot i całe rzetelne media PO cacy a PIS bee .
Czlowiek! Gdzie Ty nasluchales sie takich bzdur o mordowaniu? Pewnie w Kosciele!Synek! Za czasuw komuny Ostrowiec tetnil zyciem! A teraz? sam widzisz! i wyciagnij wnioski