Jarek nie był nawet internowany, z czego dziś się wstydzi bo z Niego był nijaki opozycjonista.
A ja pytam.Po co to było? Czy teraz jest lepiej? Bezrobocie, nasi na wyspach i wszędzie, tylko nie w polsce, Ostrowiec pada. Po co to było? Te strajki, wzniosłe hasła.
Zawsze tak było, że ze zdobyczy jednych, inni korzystają.Może przez moment było inaczej, ale teraz jest jak było. Przede wszystkim partyjność. Fachowość, sumienność, pracowitość.., kogo to obchodzi. Partia broni, Partia radzi, Partia nigdy cię nie zdradzi!
Cóż byłem wtedy dzieckiem ,nie było bajki tego dnia .Ciekawostka z reala to kolejne banany po tym okresie zobaczyłem ładnych kilka lat potem w sklepie tu jak jest wejście do parku nie mogłem się nadziwić ,że mogę kupić ile chce tych poczerniałych bananów :) .Podobne uczucie było gdy zobaczyłem w górach sklep firmowy Wedla i mnóstwo czekolad to było trochę jak magia :) .To były dziwne czasy ,milicjant mógł bez powodu przylać blondyną w łeb ,wszędzie byli uprzejmie donoszący ,gdy słuchano radia kazano nam wychodzić .
Na pewno człowiek czuł się bezpieczniejszy idąc w nocy ,zawsze były paczki na święta dla dzieci ,te z Huty były zazwyczaj lepsze .
Dobrze ,że ustrój się zmienił tylko mentalność władzy nie bardzo i chyba każdy inaczej sobie wyobrażał te przemiany to nie tak miało wyglądać .
Najgorsze jest to ,że Ci co kiedyś mordowali otrzymują nadal wysokie emerytury i śmieją się w twarz swoim ofiarom .
I pewnie pójdą pod dom generała /trochę mi go żal bo taki chory/.
Popieram gościu 16:31, też tęsknię za tamtymi czasami. Człowiek przynajmniej nie martwił się o jutro a kombinować to teraz trzeba tak samo jak i wtedy.
A nie żal Ci "Laura" matek ,żon i dzieci które były ofiarami jego działań,całe zło tego kraju to partie"długonosych drewnianych chłopczyków"gadających bzdety z trybun sejmowych a nie mających odwagi wprowadzić ustawy dekomunizacyjnej,dlaczego można tylko się domyślać, patrząc na "Czerwony Ostrowiec"który może być przykładem jak dobrze być starym partyjnym wyjadaczem.Czas pokazał o ile Ś.P.Vaclav Havel przerósł naszych "bojowników o wolność" dzięki którym coraz więcej młodych ludzi współczuje generałowi a nie jego ofiarom.
"Obywatelki i obywatele, brońmy wolności słowa, brońmy Starucha, brońmy naszych niepokornych. Niech nasze pragnienia zespolą się w głośny od Bałtyku po Tatry, potężny, wyrażający pragnienie wolności krzyk - 'CHCEMY TELERANKA'"
http://praca.wp.pl/title,Ekstremalny-zawod-analityk-gazow-jelitowych,wid,15165567,wiadomosc.html.....tYLE MOŻESZ !PISDENIE
IDĄ PO TO BY NIE BYŁO TAKICH JAK TY PISMENIE I BURZUMIE.
Laura to taki chłopek roztropek.. jak za czasów Powstania(styczniowe-listopadowe) gdzie chował głowę pod pierzyne i czekał aż inni powalczą o Wolność
Czlowiek! Gdzie Ty nasluchales sie takich bzdur o mordowaniu? Pewnie w Kosciele!Synek! Za czasuw komuny Ostrowiec tetnil zyciem! A teraz? sam widzisz! i wyciagnij wnioski
13 grudzien-wspominamy Sw.Lucje.
Do B52 - żal mi i to bardzo bo wiem co czują i po co to było /w mojej rodzinie też były aresztowania/ - ale jeszcze bardziej mi żal tych młodych kończących studia bez widoku na pracę.A gdy poumierają dziadkowie z emeryturą i co wtedy nie będzie żal tych dzieci ? Gienek --- nie należałam do PRON-u ani ORMO.
Oj bieda Laura "zadarla" z prawdziwymi wolakami. A ci jako prawdziwi menele nawet kobiecie nie daruja swego jadziku.
Zastanawiam się"pismen" skąd u ciebie taki dobór słów, pełnych szacunku i miłości do bliźnich,Ty taki moralista internetowy,emerytowany pedagog,brawo aż miło się czyta, kultura to potęga w tym kraju czego Ty na tym forum jesteś przykładem.
"Laura" na twoje ważne pytania z pewnością odpowie pan "pismen" nieformalny rzecznik prasowy rządzącej od lat elity politycznej,ja menel i wolak nie potrafię.
Chory POlitruku. Naprawdę powinieneś sie leczyć. Masz obsesje.