Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

12 tysięcy zł - tyle zarabia prezydent Ostrowca

Ilość postów: 38 | Odsłon: 3777 | Najnowszy post
  • 12 tysięcy zł - tyle zarabia prezydent Ostrowca

Wszyscy zapewne już dostrzegli że sytuacja naszego miasta to równia pochyła a na jej końcu najprawdopodobniej upadek. Młodzież wyjeżdża za chlebem a na komunalnym niedługo nie będzie już gdzie chować. W centrum miasta większość lokali do wynajęcia.. Cóż naturalny proces który wynika ze zmian gospodarczych politycznych. Jest jedno ale w tym wszystkim. Od dawna wiadomo że politycy w prawdzie nie są od tworzenia miejsc pracy (no chyba że swojej rodzinie lub kolegom) ale mogliby trochę o te miejsca pracy zawalczyć. O ile się orientuje prezydent naszego miasta zarabia około 12 tys miesięcznie ( zarządza miastem gdzie mieszka już co najwyżej 50 tysięcy ludzi na stałe). Premier RP zarabia około 19 tys miesięcznie ale zarządza 39 milionowym krajem. Ogromna i różnica i dysproporcja zarówno w zarobkach jak i obowiązkach. Ja chętnie zostanę waszym prezydentem za 5 tysięcy na miesiąc. Pozostałe siedem przeznaczę na menagera który każdego dnia będzie poszukiwał dla naszego miasta inwestorów na całym świecie. Należy przygotować odpowiednia strategię rozwoju miasta by przyciągnąć biznes nie ważne skąd. Ważne by powstało co najmniej 5000 miejsc pracy. Świat jest duży i na pewno nie jest to nie możliwe. Wystarczy jedna porządna fabryka AGD lub podzespołów, części czegokolwiek. To nie jest nie możliwe. A co oni zrobili ? dokonali? Ci z prawa czy z lewa? 5 lat razy 12 tysięcy to 720 tysięcy. 5 lat razy 5 tysięcy miesięcznie to trzysta tysięcy. Naszemu miastu nie jest potrzebny kolejny prezydent czerwony zielony czy nie wiadomo jaki. Miastu potrzebny jest gospodarz, biznesmen ,który zadba o miasto a nie przeznaczy część swojej pensji na prywatę. Zagłosowalibyście na kogoś takiego ??

Gość_Ostro naprzód
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: 12 tysięcy zł - tyle zarabia prezydent Ostrowca

Tylko nie bierz na menagera Pana Stupnickiego z PUP,a może weż bo ile osób z bezrobocia na emeryturę przejdzie,ten gość jest poza wszelką konkurencją i jeszcze do zatrudnienia gotów :)

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Tylko młodzi ludzie znający języki i koniecznie z naszego miasta.Ludzie którym coś się chce zrobić oprócz trwania. Ci którzy dziś rządzą miastem "trwają dla pensji" a jeśli coś nawet uda im się zrobić to i tak nie wiele i nie za swoje. Ci co startują , jaki mają program? Co zamierzają? Naprawkę kilkuset metrów ulicy, nowy bruczek? czy festynik rodzinny?A może kolejny markecik?Na tyle tylko was stać???. Mnie interesuje biznes na chwałę i rozwój naszego miasta.Dzwonić, pisać reklamowąć nasze miasto, zapraszać biznes i dawać ludziom miejsca pracy. Tylko pieniądz jest w stanie wskrzesić to miasto a żeby był pieniądz musi być praca. Zatem trzeba ostro wziąć się za robotę a nie uprawiać polityki.

Gość_Ostro naprzód
        Zgłoś
        Odpowiedz

A ja zagłosowałabym na niego. A wiesz czemu? Dlatego , ze temu menadzerowi płaciłby ze swoich a nie z moich. ( niby z moich , ale nie bezposrednio i nie drugi raz) Poza tym powiedz mi , czy gdybys Ty był przedsiebiorcą, to zapewniłbys swoim pracownikom nalezyte prawa pracy?Przestrzegałbys tych praw? Płaciłbys za nadgodziny? Nie przyjmowałbys na czarno? Obcy kapitał moze jak najbardziej wejsc do nas do miasta, ale niech tez płaci podatki. Zeby zachęcic ,niech bedą to podatki mniejsze, ale niech bedą.W sumie to sie opłaci miastu.Ja jednak najbardziej jestem za tym , zeby ktos się wziął własnie za tych ,,psełdobiznesmenów'', którzy strasznie wykorzystują pracowników. Precz z niepłaconymi nadgodzinami, precz z umowami o dzieło ,czy umową -zleceniem.To jest własnie chore. Słyszałam niedawno ze ktos tam chce wprowadzic stawkę godzinową, tak jak w tej chwili jest najnizsza krajowa. No niech wprowadzi- 10 zł za godzine-najniższa .Bedzie mi sie chciało wstawac do pracy.i nawet nie bede marudziła ze musze zostac co dzien po godzinach

Gość_Ola
          Zgłoś
          Odpowiedz

Bezpojecia paplanina. Ty masz tylko roszczenia ale nie masz planu jak to zrobic. Wystarczy Ci powiedziec ze da Ci sie to i to ponarzeka na to i na to i idziesz glosujesz ale nie pomyslisz czy to rzeczywiscie relane jest czy da sie to wykonac. Nie popieram dzisiejszej wladzy jestem jej przeciwnikiem ale wiekszosci wyborcow tylko cos obiecac i glosuja a potem sie zawodza ze znow kolejna ekipa nic nie zrobila. Jaks sie obiecuje nie realne rzeczy a wyborcy to lykaja bo mowi sie im co chca slyszec tak potem jest ze sie wegetuje kolejne lata. Pamietaj, ze bezrobocia i niskich plac nie zalatwi Ci zadna wladza kolejna ustawa, usniesz tzw. smiecowki a powiekszysz grono bezrobotnych ludzi. Nakazami nie zwiekszysz placy ani pracy

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 9

Odp.: 12 tysięcy zł - tyle zarabia prezydent Ostrowca

Szacun dla Ostro naprzód! Tak dalej nie może być! Pan Stupnicki i wielu innych dziadków narobiło szamba i chyba już czas najwyższy się wycofać z polityki Panowie. Zresztą wszyscy już macie emerytury, z głodu nie pomrzecie! A pieniążki w kilku bakach pewnie na wnuczków odłożone, przy takich zarobkach! Mamy tyle uzbrojonych terenów poprodukcyjnych, a następni młodzi po szkole już siedzą na walizkach, koniec roku szkolnego tuż tuż! Dla młodego nawet oferty stażu na początek nie ma! Potrzeba nam ludzi znających się na gospodarce, exporcie, imporcie, produkcii, surowcach, handlu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Polityka tu ma g.... do gadania, tu potrzeba zgody, porozumienia i działania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość_ekonom
          Zgłoś
          Odpowiedz

Ostro naprzód jesteś lichym teoretykiem i nie wiele masz pojęcia o rzeczywistości. Jeżeliby przybyłoby 500 miejsc pracy w ciągu 2-3 lat byłby duży sukces. I nie menager a Prezydent jeżeli jest z tej samej opcji politycznej co władza Krajowa to wtedy są szanse na " załatwienie " dobrych projektów dla miasta. Możesz się nie zgodzić ale wiem co piszę.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Skąd możesz wiedzieć kim jestem. Nie znasz mnie. Władza krajowa ma w nosie jakiś tam Ostrowiec, to jest tak jakbyś liczył że ludzie z Radomia czy Torunia naprawią nasze miasto. To my tu musimy usunąć szlachtę i dwór od władzy ale zarazem zamienić na coś innego . Na działanie, na szukanie alternatyw, możliwości są bardzo duże, trzeba chcieć tylko zmian na lepsze i zamiast obietnic typu dróżka boisko festynik ściągać biznes, reszta sama się wybuduje z podatków.

Gość_Ostro naprzód
              Zgłoś
              Odpowiedz

Ostro naprzód- wiec zakasaj rekawy i do dzieła.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

to ze zarabia tyle prezydent to nic,pytanie jest jedno aadnicze!!!!po jakiego grzyba nam trzech wice!!!!!!!!ile oni zarabiaja rocznie i co by bylo mozna za te pieniadze zrobic>np pomalowac samolot a nie by w telexpersie o tym mowiono na caly kraj ,ze brakuje kasy 2 tys zl na pomalowanie samolotu Skandal!!!!!!Ci panowie sa potrzebni jak dziura ............ktora byla i rozslawila nasze wspanioale miasto

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

I właśnie taka jest wiedza o Ostrowcu internetowych geniuszy. Gdzie masz 3 wice?

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

oj racja, pensje, dodatki, trzynastki!!!!!!!!!!!!!! lotnisko by za to było bez mała!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 38

stary co mnie obchodzi pomalowanie samolotu ,wez paru chlopakow kupcie 5 litrow farby i pomalujcie,,tu chodzi o miejsca pracy w tym miescie

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

Ja bym na Ciebie juz napewno nie zaglosowal. Chcesz wydawac pieniadze na menadzera co bedzie tu sciagal firmy z calego swiata. Dzisiejsza wladza tez szuka po swiecie i probuje sciagac inwestorow. I Twoj blad jest taki, ze nie wierzysz w swoich obywateli tego miasta, powiatu, kraju. A to oni sa przyszloscia tego kraju a nie zagraniczni inwestorzy ktorzy jeszcze podatkow nieplaca. Trzeba Ostrowczanom, Polakom dac szanse na rozwoj przedsiebiorczosci, zapewnic pracownikom nalezyta ochrone praw pracowniczych. Nie gnebic i pozwolic sie rozwijac jak to robia np w Wielkiej Brytanii

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

A jaką masz alternatywę?Lokalny biznes płacący najniższe grosze z opcją wynocha jak Ci się nie podoba?? To miasto potrzebuje miejsc pracy, rozgłosu, promocji a nie bajarzy którzy tylko zmieniają się stołkami a o świecie wiedzą tylko z gazet plus wycieczki zagraniczne. Zniszczyli MPK PKS HUTĘ i wiele innych. Jakież to sukcesy ma obecna władza?? Parlamentarzyści, posłowie z naszego miasta czymże mogą się pochwalić?? Koryto trzeba zlikwidować a nie tuczyć tych samych kolesiów.. Tylko miejsca pracy za normalne pensje mogą to miasto postawić na nogi. Nie myślmy tak inni wkładają do głowy ale globalnie i na 10 lat do przodu a nie byle tylko do 1.

Gość_Ostro naprzód
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 32

13:45 Ostrowczanom i Polakom POPIERAM!!!!!

Gość_swój
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

Słabo zarabia. Nie jestem prezydentem, nikt po mnie nie jeździ na forach a zarabiam dużo więcej - i też mieszkam w Ostrowcu żeby nie było.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

dlaczego nie wprowadzi tym razem kałamaga specjalnej strefy ekonomicznej?

Gość_anty
        Zgłoś
        Odpowiedz
2 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Magdalena Bęben Design
Branża: Biura projektowe
Dodaj firmę