Rozumiem,że wszystkie te komentarze z niezadowolenia piszą ci którzy siedzą już na emeryturze ?
Pewnie niektórzy siedzą na jemeryturce ubeckiej obciętej przez PiS, stąd tyle nienawiści do rządu, piany oraz jadu w komentarzach
Z tymi emeryturami to też coś dziwnego. No bo jak wytłumaczyć, że prokurator Piotrowicz ma emeryturę nie obniżoną, a np. generał Czempiński ma obniżoną. Znamy zasługi generała Czempińskiego. Dzięki generałowie USA umorzyło nam spora sumę z naszego długu. Praktycznie całe życie Pan Generał służył Rzeczpospolitej Polskiej, a czym wysławił się prokurator Piotrowicz? No już wiem bronił księdza pedofila, a teraz gnoi sędziów na życzenie dojnej zmiany.
Jak to Piotrowicz ma nieobniżoną. Wolne żarty. Nie był zdeubekizowany? Ma kasę za to, że jest Posłem na Sejm, to chyba można zdeubekizować emeryturę ? Komu, jak komu ale jemu trzeba odebrać.
Konserwator wyobraz sobie ze nie jestem jeszcze na emeryturze a tez jestem wsciekła i jad sie ze mnie wylewa. Dlaczego ja muszę isc do roboty ? Drugi sort jestem? Jednak tak? Ktos tu tłumaczył , ze niprawda, ze wszyscy są równi. Guzik prawda. Tez chce swiętowac 100 lecie odzyskania niepodległosci. Zamiast tego jednak bede musiała isc do pracy , bo handel wolnego nie ma. Wiec ja, robotnica która wytwarza towar do handlu, musze zapierniczac. Naprawde uazasz ze to sprawiedliwosc? No fakt-PiS-owska sprawiedliwosc.
Pani ma nieaktualne dane, przedwczoraj wieczorem nastąpiły zmiany i prawdopodobnie będzie szanowna pani mogła sobie świętować darmowo to stulecie niepodległości. Oczywiście o ile wyrobią się z procedurami ale tu chyba nie ma wątpliwości, że nasz szanowny prezydent już grzeje pióro do podpisu.
Odbierzesz wolne w innym dniu
Zmień pracę Oluniu.Nie zapomnij wziąść kredytu.
Mnie też krew zalewa jak pracuję w święta typu : 3 maja, Boże Ciało, 15 sierpnia, 11 listopada, a najbardziej "pokrzywdzeni" pracownicy handlu znowu biadolą o wolne. Co ja też jestem gorszy sort? A co mają powiedzieć w restauracjach
, hotelach, kinach itp.? A pozamykajcie te sklepy i nie pracujcie wogóle , wreszcie będziecie zadowoleni.
Wszyscy są zadowoleni ale 2 listopada Dzień Zaduszek powinien być ustawowym dniem wolnym. Spokojnie można wtedy odwiedzić wszystkie groby, nawet te dalej oddalone ( bez konieczności brania urlopu).
A czy wszystkich świętych jest co 100 lat jełopie?
Dla niektórych osób tak, co 100 lat bo w ciągu swojego życia nie są w stanie odwiedzić grobów najbliższych. I gdzie jest napisane, ze 2 listopada powinien być wolny jednorazowo jak w przypadku 12 listopada jełopie?
Nie wyzywaj, śmieszny jesteś. Co takiego ma być 11 listopada ze trzeba odpoczywać 12 - ale zauważ ze to przywilej dla niektórych
A co tam zróbmy tez ustawowi wolny
Jest tydzień to jeszcze zdążą bo po odwiedzeniu grobów tez trzeba odpocząć i
lobby marketów wielkopowierzchniowych i galerii handlowych wywalczyło sobie ten dzień poświęcony na handel i masowe zakupy rodzinne aby skompensować straty z wolnych niedziel.
Dobrze wiadomo, że na 12 listopada nie ma zaplanowanych żadnych uroczystości rocznicowych, żadnych mszy okolicznościowych ani innych aktywności związanych z rocznicą odzyskania niepodległości.
To przysługa PIS dla oligarchów handlowych naganiająca ludzi do sklepów. Celowo zakazali zamykania sklepów a mogli to zrobić, by uczcić rocznicę. Smutne to kupczenie wolnością...
TVN masakra
https://www.prawdaobiektywna.pl/sport/tvn24-o-12-listopada-6029.html?fbclid=IwAR2LYioXM8y_i9dAJgd0vZn7VlN0btSdN_PMDCrMpXdU1bNRFLSFbuR6IZA