http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20140113/POWIAT0111/140119383
Guzik prawda. Co ma tu lekcja religii do rzeczy. Pochodzę z rodziny katolickiej i jakoś nie mam w rodzinie 12 letnich matek.
Martik,edukacja seksualna nie chroni przed ciążą.Cwaniacy wykorzystujący takie przypadki będą krzyczeć że za mało zajęć z edukacji seksualnej.A na takich zajęciach będzie nauczanie o homoseksualistach,lesbijkach i gender.Obwinianie rodziców? pewnie najłatwiej.Pytam rodziców na tym forum,czy gdy wasze dzieci miały dwanaście lat przyszło wam do głowy że uprawiają seks?
Co rozumiesz pod pojęciem edukacji seksualnej? Naukę masturbacji w przedszkolu i ideologię gender, którą cichaczem zamierzają wprowadzać? Trzeba przeciwdziałać seksualizacji dzieci a nie się czepiać religi, która jest najmniej winna, a wręcz przeciwnie pomocna w likwidacji takich patologi!
Jesteście chorzy i telewizja sprała Wam mózgi. Szukacie wszędzie spisków.
Nie przyszło Wam do głów, że na zajęciach edukacji seksualnej można uczyć dzieci/młodzież (program dopasowany do wieku oczywiście) o szacunku do siebie, do kogoś, do swojego ciała. O tym jakie konsekwencje niesie za sobą urodzenie dziecka, o tym, że seks to nie zabawa, że nie ma się co spieszyć i że powinien wypływać z miłości. O HIV, o chorobach wenerycznych, o środkach antykoncepcyjnych. O tym w jaki sposób pracuje organizm kobiety, a w jaki mężczyzny. Chyba nie zdajecie sobie sprawy, że masa nastolatek nie ma pojęcia o swoim organiźnie i wiele z nich nie potrafi określić co to są dni płodne i kiedy wypadają. Szukają odpowiedzi w internecie, gdzie roi się od głupot.
Jeśli chcecie żyć w ciemnogrodzie - proszę bardzo. Ale w dobie internetu seks nie powinien być tematem tabu i albo młodzież dostanie rzetelną wiedzę od odpowiednich osób, albo będzie eksperymentować na bazie głupot z internetu.
Martik, akurat gdyby te dzieci stosowały się do tego, czego uczy się na religii na pewno nie sypałyby ze sobą. Byłam wychowana w bardzo religijnej rodzinie i nawet gdy miałam 21 lat w głowie nie mieściło mi się żeby uprawiać seks byle z kim i byle jak. Tą sferę życia zarezerwowałam dla mężczyzny swego życia i źle na tym nie wyszłam. Nasz "pierwszy raz" odbył się po ślubie, minęło od tego czasu piętnaście lat a my nadal jesteśmy szczęśliwi. Nie pisz więc bzdur i nie próbuj dokopywać kościołowi przy każdej pierwszej okazji bo się tylko ośmieszasz kobieto!
Szacunku do siebie to uczy przede wszystkim Kościół Aleksandro. Tyle, że w dzisiejszych czasach ta nauka jest wyśmiewana, dzieci to widzą i uważają to za bzdury. Na zajęciach z tzw. edukacji seksualnej uczą zupełnie coś innego, opowiadają o antykoncepcji a przecież nie chodzi o to, żeby dwunastoletnie dzieci stosowały prezerwatywy, tylko o to, żeby w ogóle nie zajmowały się seksem bo na to będą miały jeszcze mnóstwo czasu w życiu.
Tak, kościół uczy szacunku, zwłaszcza ostatnio. Jedni księża to pedofile, a drudzy ich kryją i bronią. Takiego właśnie szacunku uczy Wasz kościół. Obłuda.
A btw - nie wiem skąd wiesz czego uczą na takich zajęciach skoro ich jeszcze nie ma...
No i pewnie ojcem będzie jak zwykle...ksiądz.
kto tu jest ofiarą MEN..za wczesnie puścili?
http://nasygnale.pl/kat,1025343,title,12-latka-w-ciazy-Wiadomo-kto-jest-ojcem-dziecka,wid,16328020,wiadomosc.html
Mają szansę przed trzydziestą zostac dziadkami :)
o jeju -wczesniej tez takie rzeczy się zdarzały -tylko nikt o tym nie pisał a dostęp do aborcji większy był iprostszy .
Episkopat ?a ile miała Maryja jak urodziła Jezusa ?