No jak nie jest? Gdyby nie była hipokrytką to nie zgodziłaby się na bycie chrzestną skoro nie odpowiada jej ta wiara. Proste.
12:07 lepiej późno niż wcale zmądrzeć a i rodzice dziecka zmądrzeli i w JUDASZA nie wierzą.
Nikt im nie każe. Bóg dał człowiekowi wolną wolę. Każdy odpowiada za siebie.
oto jeden z powodów, dla których księża nigdy nie pozwolą na wprowadzenie podatku kościelnego. Nie byłoby już takich dniówek, bo kasę na pogrzeby dostawaliby tylko z budżetu
nudny jesteś, zostań księdzem za ka...ę, kto ci bron i? Będę to pisać do upadłego:)
23:10 NIE KAŻDY CHCE DOIĆ LUDZI I SIĘ WYŚIEWAĆ Z NICH JAK NASI "ŚWIĘCI" KSIĘŻA. ONI Z WIARĄ W BOGA NIE MAJĄ NIC WSPÓLNEGO. NIC.
Minimaxi chcesz powiedzieć, że takie pogrzeby odbywają się codziennie w każdym kościele? No bo skoro mówisz o dniówkach?
He nawet dwa mieszkam koło kościoła to widzę co się dzieje .Idż do kościoła i zamów msze za zmarła ci osobę msza jest święta więc nie powinno się płacić ale oni coraz więcej wołają, tak w ogóle to szkoda słów.
Idź do seminarium. Potrzebujemy dobrych księży. Przestań hejtować. Nie bądź zawistny. zostań księdzem i po krzyku
19:18 nie każdy chce księdzem być. Mało kto dziś powie o nich coś dobrego. Zrozumcie, że do Boga powinniśmy się modlić bez pośredników i bez datków. Tyle dla Boga znaczy ten biedny co i bogaty jeśli szuka kontaktu z nim i stara się byc lepszym człowiekiem. Ksiądz Was do Boga nie zbliża, a oddala od NIEGO.
Gościu z 7:05 bez pośredników jak to nazwałeś nic nie zdzialasz. Bo jeśli ktoś jest wierzący to wierzy w całość nie wybiórczo. Sakramentów sam sobie człowiek nie udzieli a te przecież ustanowił Jezus
Problem w tym, że Jezus nie ustalał żadnego cennika za te sakramenty. O tym jest mowa w tym wątku.
NIE ja już dłużej nie mogę czytać niektórych bredni ludzie kochani jakie pieniądze o czym wy piszecie .KSIĄDZ MA NORMALNĄ PENSJĘ PŁACI MU KURIA KTÓRA TAKŻE FINANSUJE CAŁY KOŚCIÓŁ ksiądz się panoszy ma wolną rękę robi co chce pod przykrywką wiary ,A kto napisał żeby zostać księdzem ma rację kasa z nieba spada o nic się nie martwi ma żyje lekko i przyjemnie samochody ma prosto z salonu A CO TO MA WSPÓLNEGO Z WIARĄ I BOGIEM.
czytam, czytam i zastanawiam się, czy u nas jeszcze średniowiecze? w kazdym poście jakieś zakazy, nakazy, obmowy, dyskryminacja, wytykanie palcami... to tak wygląda 3 wojna światowa, o której pisze Franciszek. Nie potrzeba bomb. Dobijemy się we wlasnym kraju, własnymi rękami. Aaaaa przypomniał mi się cytat z Biblii, który zawsze mnie niepokoił: Brat powstanie przeciw bratu itd - o RODZINIE. tylko tam pisze, ze to będą znaki świadczące o końcu świata. Może i dobrze?