NIE KSIĄDZ, czego zazdrościć księdzu? Może jestem niesprawiedliwa ale niestety księża, których spotkałam nie pokazali mi, że są dobrymi i madrymi ludźmi. Może spotkałam tych złych. Jednego z honorem kojarzę, uczył mnie religii, gdy się zakochał zdjął sukienkę i odszedł z kościoła, to bardzo uczciwe. Zapewne są i tacy, którzy z powołania są w kościele i wierzą w BOGA, na pewno są. Może krzywdzę tu co niektórych, niemniej jednak warto wierzyć w BOGA WSZECHMOGĄCEGO a nie w księdza i biegać do kościoła. Takie mam zdanie i zawsze go powtórzę.
Do seminarium to poszli ci co nie chciało im się robić tylko kombinować sam ksiądz mi powiedział po kolędzie ze jego brat ma sady a on jemu nie chciało się robić.
Do kościoła się szykować a nie bojki PARAFIANIE
chłopie 1000 pln to początek resztę PIS dołoży
Janusz
Policz ile PO z PSLem przez 8 lat roztrwoniło
9:56 to ta sama banda. księża tacy sami jak ci z PO. To obrzydliwe. Dobrze, ze mam madre dzieci i same zrezygnowały z zabobonów za które się płaci z idiotyzmów zwanych bierzmowaniami. Wstyd mi, że ochrzciłam dzieci i zapłąciłam za to.
Spytaj ksiedza.
a poza tym jeśli chodzi o dniówke to ksiądz jest sam nie płacic podatków itd a my musimy utrzymać jeszcze rodzinę
Ksiądz też płaci podatki gościu 11:09. Jeśli nie wiesz to nie pisz bzdur.
Oj , przydały by się kasy fiskalne i po kłopotach.
Napisałeś że miał dwa pogrzeby w jednym dniu codziennym a dwa pogrzeby?
Jeśli będzie to codziennie i przez cały miesiąc wtedy możesz pisać że jego dniówka wynosi 1000 zł
1000 zł to wziął ksiądz 12 lat temu za,pochówek mojej babci.Pomimo tego ze była oddaną katolicka. Nie wspomnę o tym ze darował na dzwony kościelne 40 lat temu 15 tys zł .
Zryczałtowany.
Unholyseth, no jakże mogłoby zabraknąć Twoje osoby w takim temacie. Nie zawiodłeś mnie ;) Wracając do tematu, zryczałtowany czy nie ale płaci. Nie wiem jak to jest, że ja jakoś nigdy nie spotkałem się z jakąś wrogością ze strony księży. Zawsze dawałem tzw co łaska i nigdy nikt mi żadnej kwoty nie powiedział. Daję zawsze tyle, ile uważam za słuszne i nigdy tego nie wypominam bo przecież nikt siłą mnie nie zmusza do dawania.
jezeli płaci podatki to i tak wyjdzie na swoje . bo jak w rozliczeniu poda wszystkie swoje dzieci plus roczny dochód to i tak mu zwrucą mnustwo kasy
Ksiądz bierze kasę za pogrzeb... Czy pan Jezus brał za coś srebrniki? Po co Wy ludzie tam chodzicie? Co Was tam pcha? Tam nie spotkacie się z Jezusem.