Jak Janusz to na pewno fachowo.
Zryczałtowany.
co do pogrzebów to sam byłem świadkiem tego jak na pogrzebie zbierano na tacę mało tego zamurowało mnie jak kościelny podszedł do najbliższej rodziny i też zbierał od nich na tacę trzeba miec tupet żeby tak żerować na czyjejś tragedii. mało tego kościelny zamiast zachować powagę sytuacji to cały czas się usmiechał zerkając do koszyka jak wpadają same 10,20 i 50 zeta naprawdę szok .
Głupoty piszesz parafianin takie że aż czytać szkoda.
Ksiądz ci tak powiedział? Bardzo śmieszne. co za baje puszczasz, weź się lepiej do roboty, gościu
mnie zawsze ciekawi, ile jest odsłon przy takich sensacyjnych postach. Ludziom brakuje dobrych przedsięwzięć kulturalnych, to czytają baje. Takie czasy, takie obyczaje.
Polaku z dziś 19:30 Nie masz racji,gdyż za każdą posługe duszpasterską winno się płacić niezależnie od regionu kraju.Czy to ślub,czy to inna uroczystość kościelna bo przecież z tym sa związane koszty choćby utrzymania kościoła,ksiądz też człowiek i też nie pożywi sie powietrzem.Moim zdaniem wyjątek winien stanowić pochówek i kosztować ZERO złotych jak Polska długa i szeroka a jedyne datki za tą posługę winna stanowić tzw taca.Umiera i bogaty i biedny,w różnych okolicznościach finansowych rodzina z tym się spotyka.Uważam że zarówno biedny i bogaty,mądry i głupi ,ładny i brzydki winien mieć za darmo ceremonię pogrzebową.Szanuję kościół ,księży,szanuję inne potrzebne instytucję ,brzydzę się cwaniactwem i nieróbstwem.Pochówek w całej Polsce nie powinien NIC kosztować u księdza.
a co to za stek bzdur? Jakaś sekta, czy dziwoląg z obcej planety. To się nijak ma do jakiejkolwiek religii. Życzę dużo zdrowia, bo rozum ktoś sam pozjadał.
a ty co lubisz najbardziej?
9:57 ale ja idio..ką nie jestem. Wierzę w Boga a nie w księdza i do kościoła, czyt, szatana nie chodzę. KNP jest alternatywą i tam ludzie są czyści, madrzy i wiedzą w co wierzyć a nie dają się łupić jakiemuś człowieczkowi, który pewnie ma dziewczynę i dzieciaki mu utrzymujecie, bo nie w Jezusa wierzysz a w księdza, który ma cię w d...pie/.
Polak ma rację idioto wierzący w pana w sukience i utrzymujacy jego rodzinę.
20:08 jesteś bluźniercą porównując księdza i innego idi..tę do Jezusa. Żal mi cię ośle.
14:03 Bóg te baje ci opowiada czy ksiądz? Żal mi was.
Nie czytam całości głuptasku z 21:20. Żeby ci twój bóg w sutannie mszę odprawił płacisz od nowa. Tylko głupcy wierzą w księdza. Bóg się gniewa jak to widzi.
23:09 pranie mózgu było w kościółku. Jezus nie ma nic wspólnego z kościołem. Tam na próżno go szukać. Chrzcimy dzieci, posyłamy do komunii i płacimy jakiemuś pajacowi w sukience a on się z nas przy kartach naśmiewa. Ba spowiadamy się mu a kto bardziej grzeszy? Nie ma bardziej grzesznych ludzi niż księża (oczywiście są i tacy prawdziwi, madrzy, służący Bogu) którzy mają baby, dzieci... Może jeszcze wnioski o 500zł złożą bo ich stać ich na sporą gromadę. Tak, znam takich. To są grzeszni ludzie jak papież, którego ktoś zrobił świętym.... żal.
To faktycznie nie wygląda najlepiej...
[url=http://www.ostrowiecnr1.pl/]to jest chore :([/url]
20:51 nic, a głupcy go sponsorują i on ma z nich niezły ubaw. gdyby wszyscy byli mądrzy to by z głodu pow...ały razem z dziećmi swoimi. Kojarzycie jak jakaś babina występowała w rozmowach w toku, co miała dziecko i chciała spadku dla niego? A czy ksiądz złotówkę zarobił? Nie, chciała od nas dla swojego dziecka coś ukraść.