dniówka księdza 1000 zł w naszym kościele dziś było 2 pogrzeby po przeanalizowaniu to ksiądz odprawiający dwie msze i dwa pogrzeby zarobił ok 1000 zł gdzie idą te pieniądze i w jaki sposób się ksiądz z takich sum rozlicza.
A co byś chciał,aby ksiądz po prośbie chodził? Spójrz na siebie a nie licz kogoś.Weż się za interesy poważne to i ty będziesz miał dniówkę dobrą,a jak tylko siedzisz w oknie i obserwujesz co kto ile kto a nic nie robisz to pieczone gołąbki same nie spadną do twej gąbki.Do roboty prózniaku!!!!!!!!!!!!!!
Co ty bredzisz 1000 zl.to za jeden pogrzeb a tu odezwala sie obronczyni tercyjanka mocherowa ja mam w domu taka sama wnuczkowi nie kupi lizaka a tam lozie 2 razy dzienie teraz to juz babsko zglupialo umarl ks.na pulankach to tylko jeden temat w domu byl kazdy musi umrzec ale ona jak umrze to nawed pies nie zaszczeka jak i to powiedzialam to sie tydzien nie odzywala i to jest miloserdzie
Dlaczego wyzywasz ludzi gościu 05:33? Najwięcej do powiedzenia mają jak zwykle ludzie, którzy w tym temacie niewiele wiedzą, mało tego, zazwyczaj z kościołem są na bakier. Każe wam ktoś płacić te pieniądze? Myślę że nie. Nie wiem też gdzie Ty widziałaś 1000 zł za pogrzeb. Ja ostatnio płaciłem co łaska i dałem 300 zł. Dwieście wziął organista i sto pięćdziesiąt kościelna. Dlaczego? Ano dlatego że to ich praca i nie widzę powodu dla którego mieliby przychodzić i robić coś za darmo. Ksiądz to inna sprawa ale umówmy się, on też musi z czegoś żyć. Jeśli komuś nie odpowiadają zasady w kościele katolickim to przecież droga wolna. Po wyzywać tych, którym odpowiada tak jak jest? To takie małostkowe.
Ale za pracę uczciwą to się odprowadza podatek.
10:51 więc dlaczego nie dostałeś paragonu?
10:51 kościół jest z Bogiem na bakier a ja w Boga wierze a nie w ludzi i nie oddaję im swojej pensji na utrzymanie ich dzieci i bab.
do Gość
Dziś, 10:51
Może to i małostkowe, ale jak w takim razie nazwać to, że kościół bierze pełnymi garściami z podatków osób niewierzących i nie związanych niczym z kościołem? Grabieżą, haraczem, wymuszeniem?
A co do ceny, to rzeczywiście masz rację: ksiądz nie bierze 1000zł, ksiądz bierze 1600zł (np w Makowie).
Pozdrawiam.
dajecie 1000zł za drogę do piekła. ksiądz też tam pójdzie i was ciągnie. sai te wierszyki wymyślali "kto 9piątków odprawi jak trzeba, nie umrze w grzechu a pójdzie do nieba"... teraz pomyślcie kim jest ksiąz i co on może? nic, on jest nikim, zwykły śmiertelnik i zdrajca Jezusa a wy co niedziela mu placicicie...za co? może lepiej na co? na jego baby i dzieci? ocknijcie się, macie jeszcze czas i nie dajcie się zwieść kościołowi i szatanowi. zbawienie jest zawsze za darmo a nie za stawki kłamcy/księdza.
To nie dą wierszyki przez księży wymyślane tylko obietnice dane przez Pana Jezusa świętym. Kościół też musi mieć dochody by się utrzymać. Nikt za darmo np. energii nie dostarczy. . Nie dajesz to nie pisz źle o kościele. Dałeś nie wypominaj rozliczą kiedyś tego księdza na co przeznaczył twoje pieniądze.
Nie prowokuj gościu 12:58 i nie pisz bzdur. Jeśli chodzi o pierwsze piątki miesiąca to zupełnie inaczej to wygląda i z doświadczenia wiem, że sprawdza się w praktyce, warto je więc odprawić. To, że ksiądz jest zwykłym człowiekiem każdy wie, nawet on sam tak więc Ameryki nie odkryłeś. Nie rozumiesz w ogóle wiary chrześcijańskiej. Swoimi wpisami na pewno nie odciągniesz nas, wierzących od kościoła.
14:12 CHOĆBYM JEDNĄ OSOBĘ ODCIĄGNĘŁA I URATOWAŁA PRZED PIEKŁEM TO JUŻ COŚ. NIE JESTEŚ CHRZEŚCIJANINEM A KATOLIKIEM I NIE WIESZ DZIŚ JESZCZE JAK BARDZO JESTEŚ ZAGUBIONY... TAK JAK I JA, ALE JA SZUKAM I MOŻE ŻYCIA MI STARCZY ABY ZNALEŹĆ DROGĘ, ALE NIE IDĘ NA SKRÓTY PRZEZ KOŚCIÓŁ, SZATANA, KSIĘDZA, PAPIEŻA. TO NIC DOBREGO.
co za głupoty i brednie piszesz ciekawe ile ty zarabiasz jesteś mocny tylko w gębie nie wiem jakie trzeba robić interesy żeby mieć taką dniówkę żałosne,,,
Ohoho jaka spina, tak bardzo po chrześcijańsku :D
A popatrz jak ma 3 pogrzeby to 1500,00. Jak masz jeszcze szanse to w Sandomierzu jest Seminarium. 6 lat nauki i zobacz ile kasy.
Borys to uważasz że na księdza idzie się na kasę?parafianko ty to widać żeś z pułku uzbrojonych moherów a ja uważam że 800zł to za dużo na pogrzeb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ksiądz wogule nie powiniem brać pieniędzy powinien działać na podobnych zasadach jak siostry zakonne religia itd to nie są pieniadze i to wszystko powinno być za darmo z dobrego serca pozatym jak można płacić za modlitwę??
Po prostu zostań księdzem. Nie mogę już spokojnie czytać tych zjadliwych postów. Nie jesteś księdzem, nie jesteś w stanie wejść w sytuację życiową. Ale możesz być, po prostu idź do seminarium, nie będziesz musiał zazdrościć Wszystkim, nie wiedzącym co zrobić z życiem - dobrej niedzieli :)