Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

1000 zł dniówka naszego księdza

Ilość postów: 88 | Odsłon: 7042 | Najnowszy post
  • 1000 zł dniówka naszego księdza

dniówka księdza 1000 zł w naszym kościele dziś było 2 pogrzeby po przeanalizowaniu to ksiądz odprawiający dwie msze i dwa pogrzeby zarobił ok 1000 zł gdzie idą te pieniądze i w jaki sposób się ksiądz z takich sum rozlicza.

Gość_parafianin
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: 1000 zł dniówka naszego księdza

A co byś chciał,aby ksiądz po prośbie chodził? Spójrz na siebie a nie licz kogoś.Weż się za interesy poważne to i ty będziesz miał dniówkę dobrą,a jak tylko siedzisz w oknie i obserwujesz co kto ile kto a nic nie robisz to pieczone gołąbki same nie spadną do twej gąbki.Do roboty prózniaku!!!!!!!!!!!!!!

Gość_parafianka
      Zgłoś
      Odpowiedz

Co ty bredzisz 1000 zl.to za jeden pogrzeb a tu odezwala sie obronczyni tercyjanka mocherowa ja mam w domu taka sama wnuczkowi nie kupi lizaka a tam lozie 2 razy dzienie teraz to juz babsko zglupialo umarl ks.na pulankach to tylko jeden temat w domu byl kazdy musi umrzec ale ona jak umrze to nawed pies nie zaszczeka jak i to powiedzialam to sie tydzien nie odzywala i to jest miloserdzie

Gość_Mieszkanka Ost......
        Zgłoś
        Odpowiedz

Dlaczego wyzywasz ludzi gościu 05:33? Najwięcej do powiedzenia mają jak zwykle ludzie, którzy w tym temacie niewiele wiedzą, mało tego, zazwyczaj z kościołem są na bakier. Każe wam ktoś płacić te pieniądze? Myślę że nie. Nie wiem też gdzie Ty widziałaś 1000 zł za pogrzeb. Ja ostatnio płaciłem co łaska i dałem 300 zł. Dwieście wziął organista i sto pięćdziesiąt kościelna. Dlaczego? Ano dlatego że to ich praca i nie widzę powodu dla którego mieliby przychodzić i robić coś za darmo. Ksiądz to inna sprawa ale umówmy się, on też musi z czegoś żyć. Jeśli komuś nie odpowiadają zasady w kościele katolickim to przecież droga wolna. Po wyzywać tych, którym odpowiada tak jak jest? To takie małostkowe.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Ale za pracę uczciwą to się odprowadza podatek.

unhollyseth
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 26

Odp.: 1000 zł dniówka naszego księdza

10:51 więc dlaczego nie dostałeś paragonu?

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 31

10:51 kościół jest z Bogiem na bakier a ja w Boga wierze a nie w ludzi i nie oddaję im swojej pensji na utrzymanie ich dzieci i bab.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 37

do Gość

Dziś, 10:51

Może to i małostkowe, ale jak w takim razie nazwać to, że kościół bierze pełnymi garściami z podatków osób niewierzących i nie związanych niczym z kościołem? Grabieżą, haraczem, wymuszeniem?

A co do ceny, to rzeczywiście masz rację: ksiądz nie bierze 1000zł, ksiądz bierze 1600zł (np w Makowie).

Pozdrawiam.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 68

dajecie 1000zł za drogę do piekła. ksiądz też tam pójdzie i was ciągnie. sai te wierszyki wymyślali "kto 9piątków odprawi jak trzeba, nie umrze w grzechu a pójdzie do nieba"... teraz pomyślcie kim jest ksiąz i co on może? nic, on jest nikim, zwykły śmiertelnik i zdrajca Jezusa a wy co niedziela mu placicicie...za co? może lepiej na co? na jego baby i dzieci? ocknijcie się, macie jeszcze czas i nie dajcie się zwieść kościołowi i szatanowi. zbawienie jest zawsze za darmo a nie za stawki kłamcy/księdza.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

To nie dą wierszyki przez księży wymyślane tylko obietnice dane przez Pana Jezusa świętym. Kościół też musi mieć dochody by się utrzymać. Nikt za darmo np. energii nie dostarczy. . Nie dajesz to nie pisz źle o kościele. Dałeś nie wypominaj rozliczą kiedyś tego księdza na co przeznaczył twoje pieniądze.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 70

Nie prowokuj gościu 12:58 i nie pisz bzdur. Jeśli chodzi o pierwsze piątki miesiąca to zupełnie inaczej to wygląda i z doświadczenia wiem, że sprawdza się w praktyce, warto je więc odprawić. To, że ksiądz jest zwykłym człowiekiem każdy wie, nawet on sam tak więc Ameryki nie odkryłeś. Nie rozumiesz w ogóle wiary chrześcijańskiej. Swoimi wpisami na pewno nie odciągniesz nas, wierzących od kościoła.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

14:12 CHOĆBYM JEDNĄ OSOBĘ ODCIĄGNĘŁA I URATOWAŁA PRZED PIEKŁEM TO JUŻ COŚ. NIE JESTEŚ CHRZEŚCIJANINEM A KATOLIKIEM I NIE WIESZ DZIŚ JESZCZE JAK BARDZO JESTEŚ ZAGUBIONY... TAK JAK I JA, ALE JA SZUKAM I MOŻE ŻYCIA MI STARCZY ABY ZNALEŹĆ DROGĘ, ALE NIE IDĘ NA SKRÓTY PRZEZ KOŚCIÓŁ, SZATANA, KSIĘDZA, PAPIEŻA. TO NIC DOBREGO.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 15

co za głupoty i brednie piszesz ciekawe ile ty zarabiasz jesteś mocny tylko w gębie nie wiem jakie trzeba robić interesy żeby mieć taką dniówkę żałosne,,,

Gość_parafianin
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 17

Ohoho jaka spina, tak bardzo po chrześcijańsku :D

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

A popatrz jak ma 3 pogrzeby to 1500,00. Jak masz jeszcze szanse to w Sandomierzu jest Seminarium. 6 lat nauki i zobacz ile kasy.

Gość_Borys
      Zgłoś
      Odpowiedz

Borys to uważasz że na księdza idzie się na kasę?parafianko ty to widać żeś z pułku uzbrojonych moherów a ja uważam że 800zł to za dużo na pogrzeb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość_bimbały wpatrzone
        Zgłoś
        Odpowiedz

ksiądz wogule nie powiniem brać pieniędzy powinien działać na podobnych zasadach jak siostry zakonne religia itd to nie są pieniadze i to wszystko powinno być za darmo z dobrego serca pozatym jak można płacić za modlitwę??

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

Po prostu zostań księdzem. Nie mogę już spokojnie czytać tych zjadliwych postów. Nie jesteś księdzem, nie jesteś w stanie wejść w sytuację życiową. Ale możesz być, po prostu idź do seminarium, nie będziesz musiał zazdrościć Wszystkim, nie wiedzącym co zrobić z życiem - dobrej niedzieli :)

Gość_nie ksiądz
        Zgłoś
        Odpowiedz
26 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -