dokladnie - przeniesc wszystko do zdk, mck zburzyc i postawic market
Chyba masz jakieś zachwiane pojęcie słowa "niszowy"...
Dość dla lobby sportowego i kultury w tym mieście. Zajmujcie się łaskawie po 20 latach podstawową kwestią tworzenie warunków dla inwestorów
Jak interesują mieszkańców inwestorzy widzieliśmy już kilka razy. Przegoniono już kilku, następni wolą nie tracić czasu i pieniędzy.
Przegoniono po to żeby zostali sami swoi znajomi biznesmeni
A może to ma być Kombinat Braku Kultury, bo niby skąd nagle tak dużo kultury znaleźć w tym mieście?
Drogi emerycie - założycielu wątku - podzielam Twoje spostrzeżenia. Ale, żeby tak było jak w Połańcu musi być odpowiedni gospodarz, który dba o całe miasto jako strukturę społeczno-ekonomiczną i pamięta, że mieszkańcy powierzyli mu mandat REPREZENTOWANIA ICH INTERESÓW, czyli POWINIEN SPRAWOWAĆ WŁADZĘ W ICH IMIENIU a nie paru cyt. "tłustych misiów".
Najważniejsze mieć wroga, raz Putin, ra "tłuste misie", są jeszcze Żydzi, Niemcy i inne nacje.
Inwestorzy unikają miejsc, gdzie niewielu lubi inwestorów. Casus biogazowni działa
Wysłałem do Prezydenta Wilczyńskiego email następującej treści. proponuje lawinowo sprzeciwiać się propozycji przejecia browaru w formie publiczno-prywatnym.Ludzie ruszczcie się wreszcie walczcie o swoje!!!! To ja Stary Dziadek muszę wskazywac młodym,kierunki działań w epoce komputeryzacji !! Dla mnie odpowiadało by działanie : taczki przed UM,tak kiedyś robiono.?
"Panie Prezydencie przeciwstawiam się formie przekazania Browaru Miejskiego w tej formie jaką pan zaproponował czyli publiczno -prywatne przedsięwzięcie.
Uważam ,że tak ważną decyzję nie podejmie pan w koncówce pańskiej kadencji,mało tego jeśli zgoda na to przedsięwzięcie wydali radni ,to obiecuje panu,że na własny koszt wydam ulotki z nazwiskami niszczycieli kultury w naszym mieście. Pan dobrze wie że na kulturę jest masa pieniędzy z UE i innych funduszy panstwowych. Nawet na odremontowanie,nie musi w to wchodzić establishment Ostrowiecki (czytaj......)
Na wszystko są pieniądze,tylko trzeba chcieć? Czy pan wie że PKiN jest zabytkiem........ a nasz Browar-nie.Miałem o panu inne zdanie ,gdy zastopwał pan rozkradanie Walcowni Stary Zakład przez "Interspeed Trade"pana Tomasza Ćwierza,to jedyny na razie pański dobry ruch wpisując ten obiekt jak zabytek hutnictwa.
Dlatego proszę pana o wstrzymanie działań do czasu wyłonienia nowych radnych i Prezydenta miasta.
Oczekuje pisemnej odpowiedzi.
Problem się rozszerza dlatego musimy się organizować.
Kto zaprotestuje? Jaka organizacja, partia,stowarzyszenie weźmie na barki organizację takiego protestu?Gdy będzie organizator z podkładką legalności protestu,to jak najprędzej taki wiec należy zorganizować !
Do tego czasu wysyłać emaile ze sprzeciwem wobec poczynań prezydenta i radnych miasta Ostrowiec w temacie Browaru Miejskiego.
Adres email.
niedbala.anna@um.ostrowiec.pl
Ile z tego 1000 powstało a ile to tylko marzenia?
Akaurat drogi emerycie mam rodzinę w ?Połacu bo tam się urodziłem i powiem ci, ze tak pięknie nie jest. Elektrownie wykupili Belgowie kilka lat temu, zapłacili ludziom za dobrowolne odejscia, reszte kupił japonczyk i kombinuje z biomasą. Bezrobocie jest mniejsze, bo Połaniec to maleńka mieścinka, dwie główne ulice i tyle. 4 lata temu wykupili grunty, najczescie pola z klasa ziemi V od rolników, i utworzyli tam strefe ekonomiczną. Widziałęś jak to wygląda? kilkanascie hektarów pól, podzielone na parcele, obsadzone thujami, z drogami dojazdowymi jak na osiedle prywatne. Na szlabanie ktory tam stoi już kłodki zardzewiały, od 4 lat nikt sie tym nie zainteresował, nie ma nawet jednej firmy, ktora zainteresowałaby się tymi terenami pod budowe fabryk i zakladów produkcyjnych, ktore miałyby dać te 1000 miejsc pracy. Zejdz na ziemię, gdyby nie elektrownia w Połancu nie byłoby w ogóle ludzi, bo połowa i tak w Anglii i Irlandii jest.
Proszę bardzo niedowiarku
http://www.mg.gov.pl/node/21074
Kolejne firmy stoją w kolejce.
Ile w ostrowcu przez 8 lat przygotowano terenów? i gdzie one są, pokazcie?
Nie przesadzaj. To tylko 2,5 roku, a przy takich przedsięwzięciach to pikuś.
Z drugiej strony to dziwne te Twoje negowanie wszystkiego i wszystkich.
Sama budowa trwa z rok czasu. Czy ty w ogóle rozumiesz proces inwestycyjny?
Miała być wielka inwestycja w Połańcu i 1000 miejsc pracy. Tymczasem mija prawie rok i…nic. Będzie kompromitacja?