16912 / 35 jejeje:))))))))))))))
Głosujmy - są szanse co widać po SP nr 10 na Rzeczkach. Są także inne lokalizacje, które warto wesprzeć. Wg mnie wszystkie mają szanse pod warunkiem, że będzie głosować znaczna liczba osób, np. 1000, 2000. Osobiście głosuję na przedszkole nr 16 na Pułankach. Na ich stronie www.pp16.oodn.pl jest link przekierowujący na NIVEA.
MIEJSCE 35 | LICZBA GŁOSÓW 17321
Już tylko 3150 pkt do 25 miejsca :) Damy rade :)
http://www.100latnivea.pl/glosowanie/plac/963
Rozumiem argument, żeby się nie rozdrabniać, ale dajcie ludziom głosować na co chcą. Napisaliście, że po pierwszej turze będziecie dalej głosować, już na kolejną lokalizację. Ale co będzie, jeśli Rzeczki nie wejdą do 25? Trzeba będzie na nie głosować dalej. A nawet jeśli będą realizowane w pierwszej turze, a Wy będziecie głosować na inne miejsce, to wiecie ile będzie do nadrobienia? Już teraz, żeby być w 100, potrzeba praktycznie 10000 głosów a inni cały czas głosują. Prawda jest taka, że potem to jest nie do nadrobienia. Więc nie "czarujcie", że potem uda się wepchnąć jeszcze jedną lokalizację, bo to fikcja. Trzeba to napisać wprost: głosujcie na Rzeczki, ale miejcie świadomość, że plan z drugą lokalizacją może nie wyjść.
No gościu z 19.16 może głosujmy już na 3 plac w trzeciej turze bo też później się nie nadrobi. Nie rozumie tego, łapiecie 2 sroki za ogon i w końcu nie będzie nic, ale masz racje każdy może głosować na jaki plac chce, tylko ciekawe z jakim rezultatem. Może niech każde osiedle głosuje na plac koło siebie będzie jeszcze ciekawiej. Jeszcze jednego nie wygraliśmy a już się o nastęone bierzecie. Myślę że robi się jedną rzecz do końca a nie dziesięć po trochu.
noo już kombinują, no bo jak to może być żeby wygrał plac nie tam gdzie ich dzieci chodzą do szkoły/ przedszkola. A jakby te 500 pare głosów było na rzeczki może już byśmy byli w czołówce, no ale coż głosujcie dalej może przebijecie rzeczki hahahaha. I wcale nie jestem z gutwinu, żeby nie było...
A ktoś powiedział, że chce przebić rzeczki? Że źle życzy Gutwinowi? Nie, ale lepiej wyśmiać ponabijać się, zrobić niezdrową atmosferę, po bojkotować inne głosowania. Co to w ogóle za metoda? Co ma na celu? Zwiększyć ilość głosów? nie sądzę. A nie lepiej się jako dogadać? W normalnej atmosferze? Ale po co lepiej zrobic hahahah
I żeby nie było też głosowałam na Gutwin z naciskiem na słowo głosowałam.
Byle do 24.00 - ja i moja rodzina zaczynamy głosować na Gutwin. Do tej pory głosowaliśmy na Trzeciaków, ale jakoś nie widzę zainteresowania ze strony innych ( a co się działo jak były wybory najsympatyczniejszej 1-szej klasy, ile kasiory rodzice wywalili na sms-y, jak widać co nie kosztuje to gorzej smakuje). Uważam, że bez sensu jest się rozdrabniać skoro Gutwin ma realną szansę wygrać w pierwszej turze. Trzeba wygrać i przerzucić siły na koleją lokalizację. Byncu po 24 dostajesz głosy ;)
Tak a propos kombinowania: to właśnie obietnice bez pokrycia odnośnie późniejszego wsparcia innych i taka agitacja, to kombinowanie.
A co, nieprawdę napisałem? Jeżeli Rzeczki nie wejdą do 25 to trzeba będzie dalej na nie głosować, czyli jak możesz obiecywać innym, że potem będziesz głosować na "ich" place? I może nieprawda, że prawdopodobnie zabraknie czasu, żeby zmieścić w 100 drugi plac? Ja nie mam problemów, że agitujesz za Rzeczkami, ale napisałem, że sprawę trzeba stawiać jasno a nie obiecywać innym poparcie, kiedy możliwe, że nadal będzie potrzebne głosowanie na Rzeczki.
Może nie wyjść. Bo przy takim zaangażowaniu to odnoszę wrażenie, że ten nasz Ostrowiec to wiocha zabita dechami odcięta od cywilizacji (w tym od internetu). Gdyby było inaczej to w ciągu 1-2 dni Rzeczki byłyby w czołówce (np. 10000 głosów, anie 1000 dziennie), w ciągu kolejnych następna lokalizacja, w ciągu kolejnych następna itd. A tu spory na kogo oddać te marne 1000 głosów. Szanse są, ale widocznie Ostrowczanie zwykli czekać na gotowe, podane na tacy, bez własnego zaangażowania.
MIEJSCE 34 | LICZBA GŁOSÓW 20466
brakuje już tylko 3000 głosów do 25 miejsca
Każdy głosuje na swój plac z nadzieją, że wygra, ale nie oszukujmy się, jeżeli Gutwin nie przejdzie w I turze, to reszta w życiu nie dogoni pierwszej setki. Zgadza się, że będzie sporo do nadrobienia, ale czy tyle ile brakuje Gutwinowi do wygranej? Na którejś stronie ktoś napisał, że jak Gutwin wygra to głosowanie przerzuca się na plac, który będzie miał najwięcej głosów i może tu jest tzw. pies pogrzebany - mamy podwyścigi :(