won do ruskich sowieci pachołku!!!
Też, ŻYCZĘ 100 LAT :)
Ładnie to tak życzyć komuś 10 lat życia? :)
Gosc,13:16
General Wojciech Jaruzelski to dla mnie Wielki Polski Zolnierz i Patriota.W polityce trzeba byc realista,a nie meczennikiem, czego "prawiczki" nigdy nie zrozumieja.Osoby wypowiadajace sie pozytywnie o Generale Jaruzelskim,to dla Solidaruchow esbecy,ubecy,Zydzi i komuchy :D
Prawica,ta milujaca Boga za wszelka cene stara sie takim osobom ublizyc lub nawet ....zamordowac :D
No coz,taka to juz ich ..."solidarusza" natura ;)
Gosc,13:32.Masz racje.Zycze Generalowi 200 lat zycia w szczesciu,zdrowiu i milosci.
To ,że pan Jaruzelski wprowadził stan wojenny , po długim zastanawianiu się mogłem zrozumieć , nie bez wątpliwości i to historia jakoś tam rozliczy , Ale to , że naród został upodlony ekonomicznie - NIE WYBACZĘ NIGDY !!! Bez rozwodzenia się : po 1981 r. w całym kraju zakłady przemysłowe , fabryki , cały przemysł szedł pełną mocą , wielokrotnie pracowaliśmy w nadgodzinach to GDZIE były towary ? DLACZEGO WSZYSTKO !!! prawie było na kartki ? Dlaczego naród upodlony musiał stać w upakażających kolejkach po nieomal CHLEB ? Moje wtedy 5 i 3 letnie dzieci na stołeczkach wysiadywały pod sklepami by trzymać kolejkę zamiast bawić się .
Żeby w państwie w centrum Europy , 37 lat po wojnie , buty były na kartki ?
TEGO NIE WYBACZĘ NIGDY!!! Z całą odpowiedzialnością za to co napisałem !!!
Martik !?
Ja pierdziele co za naiwność i głupota. Brak słów...
Marna prowokacja ... :))) Każdy ma prawo oceniać fakty według siebie, ale faktem jest też to, że zawsze znajdą się jacyś zaprzańcy.
Było tak kiedyś, jest też i obecnie, jak i tu na tym forum, to widać. Zawsze cenią tacy wszystko co obce, chwalą i popierają co nie nasze, skłonni są też zawsze tym obcym się jakoś "przysłużyć" nie bacząc na dobro wspólne, ale pasożytują na naszym wspólnym dobytku, często też prosząc z zewnątrz o "wsparcie", za te swoje "przysługi"...
A'fuj! OHYDA ...
100 lat i przede wszystkim zdrowia!! Żeby zdążyć go jeszcze osądzić!!!
martik, ty to córka milicjanta czy jakiegoś TW?? Pytam z ciekawości
Issan.Generala swietym nie mam zamiaru robic, bo ja nie kolegium watykanskie :D
Rzecz w tym,ze zbyt wiele prawicowej swoloczy na Niego pluje i szczeka....a ja toleruje tylko ujadanie mojej psiny ;)
Martik czy ty cały czas przesiadujesz na tym forum ? Strach wejść na wątek bo wszędzie cię pełno ! Chyba dziś do szafy nie będę zaglądać żeby tam cię nie spotkać
Bo martik to chyba wiekowa panna, której jedynym zajęciem jest kot i flacha. A jeśli nie pannica i nie wiekowa to znaczy, że ma jakiś życiowy problem (nie tylko z generałem) albo jest strasznie nieszczęśliwa w małeństwie. Do sypialni baby a nie do polityki!
Martik -każdy człowiek odpowiada za swoje czyny.Jeśli pan generał wprowadził"stan wojenny",wcześniej uczestniczył jako minister w pacyfikacji stoczniowców.Jeśli w wyniku jego decyzji zginął choć jeden człowiek obojętnie po której stronie-to on ponosi odpowiedzialność.Miał przecież pan Generał wybór uczestniczyć w grze władz komunistycznych lub nie przykładać ręki do decyzji wbrew narodowi.Dlatego powinien odpowiadać przed sądem.Twoja sugestia o stawianiu mu pomników w niedalekiej przyszłosci równa się zeru.Dla każdego Polaka jest zdrajcą,który w wyniku żle pojętego patriotyzmu -stał się komunistą.Bronił dyktatury proletariatu,centralizmu demokratycznego reprezentowanego przez jedną opcję polityczna PZPR.Dla niego wszyscy oponenci,demokraci,socjalisci to zło ktore należało zwalczać.Jakim sposobem wytłumacz mi,uratował Polskę przed wkroczeniem Rosjan.Dzięki jego stanowi wojennemu Polska tylko ucierpiała(sankcje gospodarcze,izolacja Polski) zubożenie społeczeństwa,apatia.Spójrz w tym czasie jak się rozwijał świat.Uważasz za sukces czasu komunizmu powstałe fabryki,blokowiska.Porównaj Polskę przedwojenna z krajami Europy Francją Niemcami,Włochami i istniejącymi niżej gospodarczo przed wojną Hiszpania,Portugalią,Grecją.Teraz dysproporcje jakie były przed uzyskaniem wolności w 1989r.Musielismy Europę doganiąc i nadal doganiamy.Czy ja to wina,kto zatrzymał Polskę stanem wojennym w rozwoju gospodarczym ,demokracji.Jaki interes przyświecał Jaruzelskiemu wprowadzając stan wojenny przeciw swojemu społeczenśtwu.Ten człowiek musi odpowiedziec za to co uczynił .Żadne wybielanie faktów nie pomoże.
a niech żyje i 200 lat i niech myśli o swoich ofiarach
90 i ostatnie
swinia w koncu dzis zdechla