Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

100 giga LTE to dużo?

Ilość postów: 39 | Odsłon: 7948 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 18

Odp.: 100 giga LTE to dużo?

Wystarczy jeden KOMFORT korzystania z LTE w porównaniu z GSM czy 3G(tu różnice będą mniejsze).Miałem internet z Play kilka lat temu i chodził z prędkością 1 mega/s przy obciążeniu ówczesnym stron internetowych było ok ale obecnie pewnie by średnio dawał radę do tego tamten limit 5/10 giga znikłby momentalnie.

Nie da się porównać internetu kablowego z komórkowym chyba,że ktoś ma możliwość internetu po starej linii i może max 1 mega mieć.

Ja bym raczej napisał co Twój post wniósł do pytania zaczynającego temat bo obawiam się,że niewiele poza bzdetami po co Ci.

Wskaż miejsce gdzie proponowałem internet LTE zamiast kabla.

Czlowiek
              Zgłoś
              Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 17

"...Polska jest też LTE i 4K..."

kto z tego 4K korzysta? nikt bo zadna stacja nie nadaje w rodzielczosci wiekszej niż HD. po co komu TV 4k?

zdeKODowany
            Zgłoś
            Odpowiedz
            • Odp.: 100 giga LTE to dużo?

Poproś koncerny by specjalnie dla Ciebie produkowali w starych technologiach,NIKT nie zmusza Cię by kupować telewizor 4K,Ba są ludzi którzy mają duże telewizory i lubią sobie na nich pooglądać filmy na blurayu w max rozdzielczości -zabronisz im tego?.

Czlowiek
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 21

To jest wyrwane z kontekstu i zmanipulowane ale to akurat mnie u ludzi z Twoim podejściem nie dziwi"wyobraź sobie,że poza Polska jest też LTE i 4K",tak to leciało.

Czlowiek
              Zgłoś
              Odpowiedz

jest tez mleko zgodne z właściwym. są chleby na mące identycznej z naturalną. i tysiące innych produktów gdzie w składzie są składniki identyczne z naturalnymi.

i co w związku z tym? mam się na te produkty rzucać?

zdeKODowany
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 23

w kwietniu konczy mi sie umowa w plusie na internet LTE i mam zamiar ja przedluzyc jednak jakosc i sila sygnalu sa ostatnio slabe (od wakacji a wczesniej bylo lepiej) czy mozesz powiedziec czy warto kupic ten zestaw co reklamuja podlaczany do anteny satelitarnej? czy poprawi sie sygnal? mieszkam w Grojcu i najblizszy przekaznik mam w Cmielowie

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

@13 38 z linka wynika,że do mnie pisałeś.Trudno mi ocenić bo to sprawa indywidualna,uzależniona od możliwości technicznych z dostępem do internetu.Nie oglądam telewizji więc trudno mi się odnieść do konkretnej reklamy z tego co wiem reklamują zestawy typu smart dom gdzie po prostu sprzedają pełny zestaw usług typu TV SAT +internet + telefon lub ich kombinację.Zapewne dla wielu to korzystne czy dla Ciebie nie wiem to każdy musi to sam rozważyć.Najlepiej zawsze jest wymówić umowę i czekać na propozycje które wtedy najczęściej są lepsze niż standardowo oferowane(to nie dotyczy play-oni raczej Cię oleją).Do modemów/routerów można dokupić antenę która poprawia sygnał,tak robią znajomi w miejscach gdzie jest słabszy sygnał.

Czlowiek
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

tak do Ciebie bo widze ze masz pojecie o tym co piszesz i dlatego zapytalem, chodzi mi o zestaw modem plus router gdzie modem mocowany jest na zewnatrz (w reklamie nad antena satelitarna z ktorej przewod antenowy leci do modemu dalej do routera a z niego na dekoder i na kompa - chyba satke i dekoder mozna pominac) domyslam sie ze zasieg na pewno sie poprawi ale dalej podczas gdy sygnal do routera leci kablem koncetrycznym ktory ma raptem dwa przewody (siatke w oslonie i centralny najczesciej drut) a zwijka ma chyba 8 przewodow

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Mam dużo znajomych z okolic Ostrowca i trochę się nasłucham a czasem im pomagam ale raczej nie powiem,że się na tym znam jakoś specjalnie. Znajomi kupowali najczęściej proste antenki do Huaweii,bo to najczęściej stosowane przez nich modemy tak do aero2 jak i polsatu cyfrowego.Proponuje zalukać na forum bez kabli tam powinni coś doradzić,propozycja wysłania rezygnacji jak najbardziej aktualna i powinna pomóc zwiększyć pakiet internetowy lub dać upust cenowy.Warto sprawdzić zasięg innej sieci np Orange bo w przypadku zmiany sieci często dają np 6 miesięcy upustu od nich często pokazują się oferty na grouponie np ze zniżka 20,25 lub 30 abonamentu na ich usługi.

Jak pisałem nie widziałem tej reklamy,nie mniej te routery mobilne mają wyjścia tylko na micro(mini)usb i wejścia na antenę lub 2 anteny,znów te droższe są ponoć stabilniejsze i pozwalają podłączyć większą liczbę urządzeń i zapewne mają wyjścia o których piszesz ale i kosztują 2x więcej.Znajomym od częstego wkładania tych antenek urywały się wejścia więc z tym bym nie przesadzał.

Czlowiek
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 24

Żeby se filmy z BluRay pooglądać. Poza tym lepiej iść do przodu niż do tyłu.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

nikt nie odpowiedział w czym jest lepszy LTE od 3G? mając 3G obejrzę film, ściągnę pliki.

po co 2 x droższe LTE? chociaż 3 argumenty przemawiajaące za LTE...

zdeKODowany
                Zgłoś
                Odpowiedz

Męczący jesteś,już Ci to tłumaczyłem idąc Twoim tokiem rozumowania można się było zatrzymać na 256/512 kb/s przecież też by chodziło.Po co używasz samochodu?,można robić jak amisze i zatrzymać się w 17 czy 18 wieku.

Czlowiek
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Czlowiek

@

Dziś, 15:07

Ty jestes męczący udowadniając bez dowodów, że LTE jest lepszy.

w czym jest lepszy LTE od 3G? i co zwykły Kowalski zyska kupując LTE?

podaj choćby 3 argumenty za LTE.

ja w Ostrowcu nie widzę różnicy miedzy LTE a 3G. Oczywiście LTE jest 2 razy droższe i mniejszy jest pakiet danych.

zdeKODowany
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Komfort,możliwość podłączenia większej ilości urządzeń,szybkość pobierania danych.Nie bardzo się interesuje internetem komórkowym ale to w LTE ma się większe pakiety a nie w 3 G.Najczęściej po wyczerpaniu 3g internet zwalnia do 32 kb/s a w LTE często nadal jest tylko zwalnia np do 2mb/s jezeli nie widzisz w tym różnicy to ja nie potrafię Cię przekonać i nikt tego nie zrobi.Możesz wskazać te 2 razy droższe ceny internetu LTE z ciekawości sprawdzę.

Z tego co widzę to dzięki LTE możemy o ile jest zasięg korzystać z internetu bez lejka 32kb/s

http://www.orange.pl/kid,4003445680,id,4003459910,article.html

http://www.plus.pl/internet-lte?oferta=bez-sprzetu

Co jakiś czas technologia idzie do przodu i żaden maruda tego nie zmieni.

Czlowiek
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Czlowiek

@

Dziś, 16:24

cytat:

"Z tego co widzę to dzięki LTE możemy o ile jest zasięg korzystać z internetu bez lejka 32kb/s"

32 kb/s to zamierzchłe czasy. stara neostrada dawała nam 512 kB/s.

zdeKODowany
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

@zdeKODowany problem polega na tym,że chyba nie wiesz o czym piszesz,do tej pory jak nie ma zasięgu LTE po zakończeniu pakietu prędkość spada do tej wielkości (32 lub nawet 8 kb/s) i nic nie zrobisz a przy LTE przynajmniej w Redbullu z którego korzysta młody jest obecnie 2 mega lejek w LTE po przekroczeniu 100 giga a jak nie ma lte nadal jest 32/16 lub 8 kb/s nie jestem do końca pewien a regulaminu nie chce mi się czytać ale generalnie skutkuje to totalnym zamuleniem nawet na telefonie. Redbull chodzi na play który ma często picowane LTE a mimo to miał 28 mb/s a nie jak Ty piszesz 9 ale to może być kwestia oddalenia od nadajnika i liczby odbiorców.

Pakiety LTE obecnie dodają praktycznie do wszystkich lub prawie wszystkich ofert,przynajmniej 2 propozycje wstawiłem,zapoznaj się a potem pisz.Podobna sytuacja jest często z internetem w pakietach z telefonami przez cały okres umowy lub tylko promocyjnie przez kilka miesięcy.

Temat generalnie totalnie odszedł od pytania osoby która zaczynała go i w sumie zmierza do przekomarzania się na co jakoś specjalnie nie mam ochoty.

Czlowiek
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 33

ile trzeba zapłacić za Twój pakiet LTE? i z jakiej jest sieci? jaka prędkość? jaki limit? jaki lejek po wykorzystaniu limitu|?

zdeKODowany
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
2 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę