Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

100 giga LTE to dużo?

Ilość postów: 39 | Odsłon: 7946 | Najnowszy post
  • 100 giga LTE to dużo?

dzień dobry: czy 100 giga internetu LTE to dużo jeśli oglądam ok 20 filmów miesięcznie i do tego dzieci youtube? Mam wrażenie że powinno wystarczyć ale sąsiadowi się wydaje że LTE 100 giga to tak na prawdę ma mniej bo szybko mu się kończy limit, choć wydaje się bardzo duży. Też mam wątpliwości jak rzetelne są firmy z rozliczaniem tego ile faktycznie ktoś zużywa internetu. Jeśli wypowiedzieliby się osoby w temacie to byłoby fajnie i duża pomoc dla osób nie w temacie którym sprzedawcy mogą próbować wcisnąć badziewie.

Gość_zasłużony dawca
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: 100 giga LTE to dużo?

Jak oglądasz filmy w 720p, to jeden taki filmik zje ok. 4GB transferu (90min). Identycznie z YouTube. W jakości 1080p po kilku dniach będzie po transferze.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

Odp.: 100 giga LTE to dużo?

oczywiście jak gość ci napisał 20 filmów to nawet w avi to 20GB ale filmy ogądane,które sa zamieszczane na np VOD,kinopleks to ok 3-4 GB jeden więc nie dziw się ,ze limit 100GB szybko sie wyczerpie.Dorzuć jeszcze przeglądanie www to w zasadzie 100 mało

kost@
      Zgłoś
      Odpowiedz

dziękuję za odpowiedzi. W takim razie muszę poszukać lepszej oferty bo LTE Plus 100giga kosztuje 110zł a to może być dla moich potrzeb za mało. Tylko internety stacjonarne w Ostrowcu są kiepskie i nie wszędzie dostępne. Mieszkam na Waryńskiego koło biedronki.

Gość_zasłużony dawca
        Zgłoś
        Odpowiedz

jak masz zasięg z Vectry to aktualnie najlepsza oferta w Ostrowcu.Zostaje ci jeszcze neostrada tu opłata za utrzymanie łącza lub telefon z Orange i Netia oraz blokowe.Oczywiście są to bez limitowe.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 10

Ja bym tak nie oceniał internetów stacjonarnych. Ja ze swojego internetu z Vectry jestem bardzo zadowolony.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

Mam kablowy z Netii / bez limitu, prędkość w/g umowy - 10 Mb/s, w rzeczywistości 6 - 7, abonament 39,99 zł/m-c/ Drugi rok bez problemów. Jak dla mnie na warunki domowe wystarcza.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

kazdy kablowy jest lepszy od komorkowego. a z LTE to problem jest taki ze to chwyt marketingowy stosowany przez sieci komorkowe. nie warto sie na niego nabierac. majac zwykly internet komorkowy (nie LTE) mozesz swobodnie ogladac filmy.

czesto placisz za LTE gdzie obiecuja ci jakies super predkosci tylko po co ci one? zauwaz, ze kazdy operator zastrzega sobie, ze LTE nie musi dzialac w twojej lokalizacji. i co wtedy? placisz 2 razy wiecej za LTE a masz zwykly internet 3G.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 9

Za Vectrę 100Mb/10Mb płacę 50zł. Do tego router z Wi-Fi. Wg mnie Vectra w Ostrowcu konkurencji nie ma...

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

10 Mb za 40 zł... Myślę, że jednak powinieneś narzekać, bo płacisz bardzo dużo za bardzo marne łącze...

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 12

Ja z Neti bez limitu za 10 Mb prędkości płacę 25zł. na miesiąc.

Gość_norbi100000
      Zgłoś
      Odpowiedz

po co ci LTE? tak samo potrzebne jest jak telewizor 4K. ściema marketingowa nikomu niepotrzebna.

to PO nas karmiło taka papką zachodniobrzmiacą. do czego to LTE i 4K jest człowiekowi potrzebne? i tak tego nie wykorzystasz. no chyba, że trudnisz się zarobkowym ściąganiem filmów...

zdeKODowany
        Zgłoś
        Odpowiedz

@zdeKODowany po co Ci samochód jak możesz chodzić pieszo ba może woły też gdzieś w Polsce mają to Ci użyczą?,wyobraź sobie,że poza Polska jest też LTE i 4K ale kto takim jak TY to wytłumaczy przecież nikt Wam nie wmówi że białe jet białe a czarne to czarne.Mało tego nawet większość sobie nie zdaje sprawy,że w sprawie dostępu do internetu przegoniliśmy wiele krajów starej Europy.

LTE lepiej chodzi kto tego nie widzi ten po prostu nie korzystał z tej możliwości,mam możliwość korzystania z plusa i playa w lte i fajnie to śmiga ale do zastosowań które chce @zasłużony dawca średnio się to nadaje.Już kilka razy pisałem o redbullu 9zł taryfa i to jako dodatkowy internet świetnie się sprawdza.Koszt utrzymania karty 50 zł za 100 dni potrzebne tylko urządzenie lte (nowy router za 200 zł się kupi,modem nawet poniżej 100),mając na koncie 30 zł uaktywniamy darmowy internet lte,po 100 giga prędkość zmaleje do 2 mega/s czyli da się żyć z tym.Znajomy korzysta z playa na kartę za 45 zł ponoć jest bez limitu i nie wymaga lte ale nie znam szczegółów.

Na Waryńskiego Netia powinna mieć swoje kable i warto się dowiedzieć jak wygląda sytuacja.

Czlowiek
          Zgłoś
          Odpowiedz

wymien 5 powodow dla ktorych warto kupic LTE zamiast internetu 3G/kablowego. Proszę.

zdeKODowany
            Zgłoś
            Odpowiedz

ja miałem LTE i prędkość 9 Mb/s. (Play, Plus Polsat) a tanszy o polowę internet 3G ma prędkość 6 Mb/s. opłaca sie LTE?

w 3G mogę sobie wykupić no limit za 45 zl./mies. w LTE nie mogę i mam limit (np. za 120 zł. mam 100 Gb danych)

w 3G mogę swobodnie oglądać filmy w HD.

Czy LTE mi potrzebne?

Do czego?

zdeKODowany
              Zgłoś
              Odpowiedz

Gdyby mieli takie podejście jak Ty pewnie NIGDY nie zobaczyłbyś w 3G 6 mb bo przecież po co jak mogą ludzie korzystać z 512kb/s i też było dobrze :P jak nie wierzysz zapytaj tych co korzystają z aero2.

Czlowiek
                Zgłoś
                Odpowiedz

ale my tu nie podejściu mówimy tylko o powodach.

rzucisz zatem czymś konkretnym ?

czy tak tylko dywagujesz ?

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 37

Możesz podać konkretne propozycje sieci bym się mógł do nich odnieść?,bo ja podałem Ci przykład z karty bez abonamentu który nic młodego dodatkowo nie kosztuje a limit 100 GB dotyczy tylko lejka 2mb/s a nie blokady internetu na poziomie 16 kb/s.Ja podałem Ci 2 przykłady gdzie nic takiego nie ma o czym piszesz abonament 120 i limit 100 gb skoro takie coś piszesz podaj konkretne przykłady.

Ofertę za 45

Do anonima z neo 23 23 cały czas staram się podać konkretne przykłady z linkami by nie było wątpliwości,gdyby każdy miał podejście jak Ty (choć mogę się mylić oczywiście) świat nie poszedłby do przodu bo zawsze byłoby jakieś ale.

Czlowiek
                Zgłoś
                Odpowiedz
2 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -