Czy i gdzie w Ostrowcu odbędą się obchody trzeciej rocznicy tragedii pod Smoleńskiem? Jeśli dysponuje ktoś jakimiś informacjami proszę o podzielenie się nimi w tym wątku. Z góry dziękuję za konkretne i merytoryczne odpowiedzi.
Ostrowieckie Obchody 3. Rocznicy Tragedii Smoleńskiej
10 kwietnia 2013 r. w trzecią rocznicę smoleńskiej tragedii o godz. 11.00 w ostrowieckiej świątyni św. Michała Archanioła odprawiona zostanie Msza Święta. Modlić się będziemy w intencji śp. Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej Lecha Kaczyńskiego, Jego małżonki Marii, Wicepremiera Przemysława Gosiewskiego oraz wszystkich poległych, zmierzających na obchody 70. rocznicy Zbrodni Katyńskiej w dniu 10 kwietnia 2010 roku.
Zapraszam do udziału Jarosław Rusiecki Poseł na Sejm RP
a moze mi ktos wytłumaczyć, co ma Ostrowiec do tej tragedii. Sama straciłam w tej katastrofie dwie osoby, które znałam, ale na Boga chyba przesadzacie. Niedawno była rocznica tragedii Casy która rozbiła się pod Mirosławcem, czy ktoś się modlił w kościele z tego powodu?
Cała prawda :/
no, dokładnie... a w tej tragedii Casy zginął akurat oficer od dzieciństwa związany z Ostrowcem :( RIP
A co ma do obchodow 11 listopada? A co ma do Swiat Bozego Narodzenia? A co ma do euro 2012 itp itd....... Milczenie jest zlotem
Co to znaczy polegli??? Polec to można w walce, z karabinek w ręku albo innym narzędziem walki. Oni ZGINĘLI, w tragicznych okolicznościach, katastrofie to fakt, ale zginęli, a nie polegli. Może ich jeszcze beatyfikujcie jako męczenników co?
Gościu,nie lecieli tam na wesele!
na wesele nie, ale na zaproszenie prezydenta, ktory sobie szopkę przedwyborczą chciał zrobić za panstwową kasę. Dziwne, ze podczas 5 lat prezydentury Kaczory tylko dwa razy był w Katyniu. Przed pierwszymi wyborami i przed drugimi.
a tak przy okazji
Osobiście uważam, ze to celowa robota, z góry ukartowana. Nie uwierzę w to,ze zapomniano tam wpisać taką ''ważn apersonę''. Teraz niby dla zatarcia niesmaku o pomylce zrobią jedna , osobną tablice dla Gosia. Że też historia wyniosła na piedestał takie nic.
brak słów, pomilczę !
Taaak polegli, propaganda. Polec można w walce, w obronie ojczyzny itd. To spore nadużycie semantyczne mówić "polegli".
Gościu z 22:22 sporym nadużyciem jest negowanie ważności tej tragedii(media nazywają pamięć o niej nudnym i męczącym)jeśli chcesz przemilcz, ale nie nakazuj innym co mają robić.
Anonimie z 08:19 chyba nie zrozumiałeś wpisu, do którego się odnosisz. Po pierwsze nigdzie w tamtym poście nie jest zanegowana "ważność tej tragedii". Po drugie - dygresja o mediach całkowicie bez związku z postem, ale skoro to poruszyłeś Anonimie, to może czas zmienić oglądane/czytane/słuchane media? Trzecie - nakazu "innym co mają robić" w poście wczorajszym z 22:22 nie znalazłem. Może chodziło Anonimowi o inny post? Zaś po czwarte - sam cóż niby robisz w ostatnim zdaniu, jeśli nie nakazujesz komuś konkretnego zachowania, według Anonimowego widzimisię? Przy okazji, skoro już silisz się na polemikę z całkowicie uprawnionym wnioskiem Gościa z 22:22, może zerknij do słownika i sprawdź jaka jest różnica znaczeń między "zginąć" a "polec".
taniec smoleński trwa
Na szczęście nie oglądam telewizji, żadnej.Ani faktów, ani wiadomości, sporadycznie filmy i kabarety. Szkoda mi życia na medialną papkę, którą karmią ludzi ze szklanego pudełka. Więc wybacz, nie nakazuję innym co mają robić, ale ogarnia mnie konsternacja i lekki zażenowanie, wręcz lekki uśmiech jak ktoś pisze o katastrofie Smoleńskiej i jej uczestnikach że "polegli".