Czy ktoś wie czy w tym roku będą organizowane obchody 1 maja ?
Mogliby coś wymyśleć ciekawego wzorem minionej epoki PRl-u
Tradycyjnie pochód pod czerwonymi sztandarami. Okolicznościowa przemowa o trudnym losie robotnika. Składanie wieńców. Średnia wieku ok. 75 lat.
Manifestacja oczywiście przeciw ostrowieckiej władzy i jej postrzegania prawa dla swoich i obcych czyli nas,oraz protest przeciwko działaniom dla dobra mieszkańców
Prawdziwi ludzie pracy nie obchodza Swieta Pracy.
Też się zastanawiam po co te dwa święta przecie pracy nie ma i świętować z jakiego powodu , teraz jak ktoś ma pracę to nigdy nie świętuje strzeże ją .
20.51 Niema co świętować kiedyś jak każdy miał pracę cieszył się i mógł świetować teraz co ?? Gdzie zakłady pracy???
Pracuje i zapłaty nie mam i swietować nie bedę
Pismen - nikt ci nie każe świętować, ale proszę, nie krytykuj innych i nie prowokuj. Każdy ma swoje poglądy i powinniśmy je szanować.
Po pierwsze, praca nie może być opodatkowana, tylko konsumpcja.
po drugie, stosunek najwyższego i najniższego dochodu nie może przekraczać 6:1 inaczej stajemy się niewolnikami
Po trzecie, natychmiastowy odwrót od globalizacji
Po czwarte, zakaz pożyczania na procent
Po piąte, powrót do parytetu złota
I ostatnie szósty postulat, anulowanie natychmiast wszystkich długów.
Możliwe?
Proszę wymienić u kogo jest zadłużona nasza ojczyzna
Dobrze prawisz, tylko co z tego. Tutaj ludzie odurzają się oparami socjalizmu od 1945 roku...
Ogromnie zaczynają irytować mnie ludzie którzy piszą nieprawdę..... I tak jest z panem pismenem..!! Niby taki sobie średnio popularny wątek o 1 maja, a on brnie w kłamstwa jak się okazuje notorycznie.. NIE KŁAM ! Wczoraj wracając z zakupów widziałem afisz zapraszający na obchody 1 Maja. Niby pogoda zachęcająca a pismen się uparł i w domu siedzi przed komputerkiem i smaruje swoje opowieści nie poparte żadnymi faktami. Powtarzam że to dotyczy delikatnego klamstwa - jest czy nie informacja. Więc jak z pana wiarygodnością w poważniejszych tematach..?????
Solidarność zaprasza na obchody 1-majowe?
Przeczytaj, pomysl a moze pojmiesz, ze nie pisalem o obchodzeniu Swieta Pracy przez lewice tylko przez obroncow robotnikow z PISu i Solidarnosci, ktorzy tego swieta ludzi pracy nie uznaja.
Co ty gadasz pismen, ja jestem członkiem solidarności i obchodzę święto pracy
Od początków czasów historycznych (...) na świecie istnieją trzy warstwy ludzi: górna, średnia i dolna.(...) Cele poszczególnych warstw są absolutnie nie do pogodzenia. Celem górnej jest utrzymanie swojej pozycji, średniej – zamiana miejsc z górną. Celem dolnej, jeśli akurat go ma – gdyż na ogół jej przedstawiciele są zbyt ogłupieni ciężką prać fizyczną, aby myśleć o czymkolwiek poza żmudną codziennością – jest znieść przywileje i stworzyć społeczeństwo, w którym wszyscy będą równi. Na przestrzeni dziejów wciąż toczą się boje, w ogólnych zarysach przebiegają identycznie. Przez długie okresy górna warstwa pewnie dzierży władzę, lecz prędzej czy później następuje moment, kiedy traci wiarę we własne siły, albo w swoje umiejętności sprawnego rządzenia; czasami dzieje się to równocześnie. Wówczas obala ją warstwa średnia, która angażuje warstwę dolną wmawiając jej, iż walczy o wolność i sprawiedliwość. Zaledwie osiąga cel, spycha warstwę dolną na dawną, podrzędna pozycję, a sama przeistacza się w górną. Po pewnym czasie z jednaj lub z obu tych warstw wykuwa się nowa warstwa średnia i bój zaczyna się od nowa. Z trzech warstw tylko dolnej nigdy nie udaje się choćby na krótko zrealizować upragnionych celów.