Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy masz zaufanie do ostrowieckiego szpitala?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 20

Odp.: 07.04.2013. Myślałam, że więcej ludzi z Ostrowca odda szpik

Ej cwaniak a od Ciebie z rodziny ile osób przyszło? No bo ty to już wiadomo na bank że nie byłeś.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
                • Odp.: 07.04.2013. Myślałam, że więcej ludzi z Ostrowca odda szpik

nie musiałem być i nie zmuszaj ludzi to jest każdego osobista sprawa ,ile ci za to płacą

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Pewniw że nie , ale nie obrażaj tych co byli.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 29

To się gościu 21.07 nie wypowiadaj ,bo sądząć po twoim wpisie nie zbyt cię ta akcja interesowała,to po co takie głupie komentarze?

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

akcja nie nagłośniona, dowiaduję się dziś ok 15-ej od kogoś że jak chcę to mogę przyjechać, a czy ktoś pomyślał że dziś w moim organizmie krążą resztki wypitego wczoraj alkoholu ? Pracuję i tylko w sobotę mogę wypić piwko a tu nagle akcja///

Gość_iPOcotak ??
      Zgłoś
      Odpowiedz

O czym Ty mówisz? Od tygodni było trąbione we wszystkich możliwych mediach. Dzieciaki zrobiły happening na Rynku 21 marca, o którym również było w gazetach i telewizji. Mówili o tym w czwartek na koncercie. W skrzynkach pocztowych były ulotki, plakaty na mieście. Czego jeszcze potrzeba, żeby mocniej nagłośnić imprezę??? Jak dla mnie to nie wiedział o akcji ten, co nie chciał wiedzieć!

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Do gościa z 21.07 oczywiście, że to jest każdego sprawa i decyzję musisz podjąć sam ale po co ta krytyka innych, zupełnie nie na miejscu, a ludzie którzy zorganizowali tą akcję i poświęcili dzisiaj swój wolny czas nie wzięli za to nawet grosza. Nie uważasz z, że w życiu są ważniejsze sprawy niż pieniądze, tak lekko Ci pomogę w myśleniu życie ludzkie jest bezcenne.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 23

Człowieku, co ty mówisz. Trąbione na prawo i na lewo, w gazecie, w kablówcei tu na forum też. U mojego dziecka na wywiadówce nauczycielka zapraszała. Plus dla niej, bo ją dziś spotkałam w 11.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Do pewnego czasu oddawanie szpiku nie było popularne i nagłaśniane wcale. Ruszyło się kiedy sprawę nagłośniły media, kiedy szukano dawców dla Nergala, kiedy młody Stuhr oddał szpik obcemu dziecku. Wcześniej oddanie szpiku kojarzyło się z bardzo bolesnym zabiegiem i niestety to pokutuje do dziś. Trzeba pamiętać, że nawet jeśli tylko jedna osoba zarejestruje się, to i tak może uratować komuś życie. Dlatego nie ma co dyskutować ile było osób i czy akcja była nagłośniona. Pewnie mogła być nagłośniona bardziej, ale z drugiej strony osoby, które miały o niej usłyszeć i tak usłyszały i zarejestrowały się. Nie ma więc sensu kolejna niepotrzebna dyskusja, zawsze i tak znajdą się ludzie,którym wszystko przeszkadza i dla zasady muszą krytykować wszystkich wkoło. Ja już dawno zarejestrowałam się i nie głoszę o tym wszem i wobec, ale wielki szacunek dla Ostrowiaków,którzy chcą być potencjalnymi dawcami.

aniaost
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 27

Nie kłóćmy się, będzie następna akcja napewno i w szpitalu też można oddać w krwiodawstwie, więc nic straconego. Ja byłam dzisiaj, mam 37 lat, było fajnie, miło, sporo fajnych ludzi w obsłudze. Mam nadzieję, że zadzwonią do mnie i będę mogła komuś pomóc :)

Gość_rudzielec
          Zgłoś
          Odpowiedz

Rejestrować się można też korespondencyjnie. Ponadto wiele osób już wcześniej skorzystało z różnych okazji. 110 nowych osób, to dobry wynik. I nijak nie świadczy o mieście ani o organizatorach akurat tamtej akcji.

Błędne przesłanki dają błedną ocenę.

Gość_Wojtek68
            Zgłoś
            Odpowiedz

Jak korespondencyjne można zostać dawcą? Wyślesz im krew? Może i można się zadeklarować, ale po czym stwierdzą czy mój szpik komuś może być potrzebny?

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Zamiast zadawać takie tendencyjne pytanie po prostu zajrzyj na stronę szpik.info. Tam wszystko jest wyjaśnione i znajdziesz tam odpowiedź na każde z postawionych przez ciebie pytań oraz dowiesz się na czym to wszystko polega.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 32

www.dkms.pl zarejestruj się,dostaniesz listem "pałeczki" do pobrania wymazu z buzi,odeślij a resztą się nie martw :) Jeżeli będziesz mógł komuś pomóc poinformują Cię o tym :) Widzisz,to tak niewiele a można uratować komuś życie :)

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Akurat ja krew oddałam, więc ... ale byłam ciekawa jak to działa. Myślisz, że jak komuś nie chciało się w ładną wiosenną niedzielę iść czy pojechać do 11, to wyśle wymaz? Mnie wydaje się,że nie. 50 tys ludności a oddało tylko 110 osób?

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

No ja akurat już jestem zarejestrowanym potencjalnym dawcą kilka lat.Pewnie część osób już jest też zarejestrowana i dlatego nie przyszła,niestety myślę,że większości się po prostu nie chciało.Szkoda,wielka szkoda.Oby nikt z nich nigdy nie potrzebował "bliźniaka".To naprawdę tak niewiele.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

oprócz fundacji - www.dkms.pl jest jeszcze strona polskiego Centralnego Rejestru Dawców Szpiku

http://www.szpik.info/ oraz

http://www.poltransplant.org.pl/crndsikp.html

.

Pewnie nie tak rozreklamowana, ale głosy są podzielone co do tego gdzie się lepiej rejestrować.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 38

Oddać szpik, a zarejestrować się jako potencjalny dawca to też jest "drobna" różnica.

Mam 19 lat i juz od roku jestem potencjalnym dawcą. Moje koleżanki też się zgłosiły i z dumą nosimy czerwonego puzelka na ubraniu (dostaje go każdy od DKMS). Kiedy i czy w ogóle zadzwonią tego nie wiem. Teraz mogę tylko czekać.

Proszę, nie skreślajcie ostrowieckich młodych.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -