Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy masz zaufanie do ostrowieckiego szpitala?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

07.04.2013. Myślałam, że więcej ludzi z Ostrowca odda szpik

Ilość postów: 60 | Odsłon: 4189 | Najnowszy post
  • 07.04.2013. Myślałam, że więcej ludzi z Ostrowca odda szpik

Słaby oddzwięk, myślałam , że więcej ludzi z Ostrowca odda szpik. Tu ważniejsze jest gdzie na imprezę, gdzie najlepszy freyzjer, a nie to że mogę uratować komuś życie. A ogólnie dużo narzekamy, mało robimy.

Gość_anka
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: 07.04.2013. Myślałam, że więcej ludzi z Ostrowca odda szpik

Ot ameryki akurat to nie odkryłaś.Małomiasteczkowa mentalność :/

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: 07.04.2013. Myślałam, że więcej ludzi z Ostrowca odda szpik

Widziałam trochę ludzi po 40, kilkoro młodszych. Młodzież się nie spisała. Klasami powinni przychodzić.Oczywiście mówię w przenośni, ale nie chce im się. Najlepiej wypisywać, który ochroniarz najprzystojniejszy. Jestem zawidziony.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Jakimi klasami skoro dawcą może być dopiero ktoś po 18-tce? Sporo ludzi było, nie narzekajcie.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

To była przenośnia nie zajarzyłeś, dziwne. 18 lat niektórzy mają w 2 średniej a reszta w 3 klasie średniej. Trochę młodzieży jeszcze mamy w O-cu. Sporo? Oj chyba nie. Pewnie, że z każdej osoby trzeba się cieszyć. Ale ja nawet po znajomych widzę.Ile było gadania, że chętnie by oddali, no ale nie widzieli jak ;) A kiedy zrobiono akcję, to nas 3 poszło. eee szkoda gadać.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

To fakt jak na taką wielkość miasta to troszkę mało tych potencjalnych dawców :-( ale trzeba cieszyć się i z takiej ilości i z takiego zainteresowania :-). U nas w mieście to jest bardzo dużo ludzi narzekających, praktycznie na wszystko np., że się nic nie organizuje, a jeżeli są organizowane takie i wiele innych akcji to nikt absolutnie nie jest tym zainteresowany i jest to przykre.Mieszkańcy Ostrowca - czas na zmiany!!!!!!

Gość_Wolontariusz
            Zgłoś
            Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 12

Ostatnie klasy liceum mogły przyjść- w tym roku każdy maturzysta kończy co najmniej 19 lat

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

Ja bardzo chciałam zostać dawcą, ale moja waga mnie dyskwalifikuje bo muszę ważyć przynajmniej 50 kg. Dodam, ze od dawna jestem już pełnoletnia.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Oddaj ty,twoje dzieci, mąż, rodzina i będziesz zadowolona

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

nie bądź niemiły/ niemiła

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Ponad 110 potencjalnych dawców więc potyencjalnie o tyle samo uratowanych żyć. Nie ma co narzekać. Gdyby nie ten dzień dawcy to wiele osób by nie zgłosiło się wogóle. Lepiej tylu niż wcale!

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Na czym polega oddanie szpiku?

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Do gościa z 19.47 miejmy nadzieję, że ty i twoi bliscy nigdy nie będą musieli korzystać z bazy dawców DKMS.

Gość_Wolontariusz
                Zgłoś
                Odpowiedz

może i będą korzystać, ale jak tak można mówić ze mało ludzi, ciesz się ze tyle przyszło, a swoją drogą to racja, ile osób z twojej rodziny przyszło tak z ręką na sercu kobieto

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Z najbliższej rodziny przyszli ci co byli w O-cu i "załapywali" sie w regulaminie tzn wiek , waga. Niestety jedna osoba chorowała na żółtaczkę więc odpada. O to ci chodziło chłopie. Masz odpowiedź. Nie byłeś , stuknij się uczciwie w piersi, że trzeba było to piwsko odstawić i ruszyć te 4 litery. Jak ci się nie chciało, to nie wypowiadaj się. Nie znoszę ignoranctwa.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 18

jest już wielu dawców (potencjalnych) zarejestrowanych w różnych fundacjach. Osobiście od kilku lat jestem zarejestrowany wraz z żoną w DKMSe . Oczywiście na tle innych krajów europy jeszcze jesteśmy tłem ale to się zmienia tak jak i mentalność ludzi. pozdrawiam

Gość_paweł
                Zgłoś
                Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 14

Ilu 110 ? Jest na co narzekać. Uważam , że wstyd na tak co tu dużo mówić wcale niamałe miasto. Gdzie ci młodzi co to w soboty szaleją na dysko na Słoneczku? Najgorsze jest to, że gdyby bliski tych nieoddających zachorował, to rękę się wyciąga i ja to rozumiem, bo walczy się o najbliższych. Jednak czemu nie spróbować uratować bliskich innych ludzi? Żal , że tylko 110 osób.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

A Ty gościu z 20:45 byłeś?

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -